Odvjetnik Vladimir Gredelj optužen za prijetnju

Odvjetnik Vladimir Gredelj optužen za prijetnju

Foto: FaH

OPĆINSKI sud u Bjelovaru potvrdio je optužnicu Općinskog državnog odvjetništva protiv bjelovarskog odvjetnika Vladimira Gredelja zbog kaznenog djela prijetnje, objavljeno je u utorak na e-oglasnoj ploči Općinskog suda u Bjelovaru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Prema navodima Općinskog državnog odvjetništva, Vladimir Gredelj počinio je kazneno djelo prijetnje početkom listopada 2016. u Daruvaru nakon glavne rasprave održane kod Općinskog suda u Bjelovaru, Stalne službe u Daruvaru, kao punomoćnik tužitelja. Nezadovoljan prijedlozima tužene strane, u namjeri da ustraši tuženika M. K., rekao mu kako će mu priuštiti da više ne obavlja posao koji radi, a što je kod M. K. izazvalo strah za budući rad u svom zvanju te strah za svoju materijalnu egzistenciju i egzistenciju svoje obitelji, navodi Odvjetništvo.

Državno odvjetništvo traži kaznu od osam mjeseci zatvora, ali uvjetno

Općinsko državno odvjetništvo Bjelovar predložilo je da nadležni sud okrivljeniku za počinjeno kazneno djelo izrekne kaznu zatvora u trajanju od 8 mjeseci, s time da se temeljem odredbe članka 56. Kaznenog zakona odredi da se kazna zatvora u trajanju od 8 mjeseci neće izvršiti ako za vrijeme od 2 godine ne počini novo kazneno djelo.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara