Odzvonilo savjetnicima - uhljebima u državnim firmama?

Odzvonilo savjetnicima - uhljebima u državnim firmama?

Tekst: P.V.
Foto: Arhiva

HRVATSKE autoceste napokon su skupile hrabrost ukinuti šest savjetničkih pozicija. Radi se o skupo plaćenim radnim mjestima na koje se smještaju isluženi kadrovi, uglavnom s debelim političkim zaleđem, i koji su zapravo plaćeni da ne rade ništa ili gotovo ništa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlado Cvitko, Ivan Jelavić, Berislav Stiplašek, Nikola Bačurin, Darko Mikulić i Zvonimir Pilih ostat će tako bez ugodnih radnih mjesta na kojima se zarađuje i do 15 tisuća kuna, a bit će im ponuđena realnija (i znatno slabije plaćena) mjesta unutar HAC-a. Ovu odluku u HAC-u objašnjavaju napucima iz Vlade prema kojima sve državne firme moraju racionalizirati svoje troškove.

Pozicije dobro plaćenih, a slabo iskoristivih savjetnika nisu HAC-ov unikat. Takve pozicije postoje u svim državnim firmama, a ovo bi, prema pisanju Večernjeg lista, trebao biti prvi korak prema njihovom konačnom ukidanju. Osim u državne firme, podobni kadrovi često se kao savjetnici zbrinjavaju i u tvrtke u gradskom vlasništvu poput Zagrebačkog holdinga, ali i razne Vladine agencije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara