Ogromna šteta na PBF-u, poplava uništila skupe uređaje, mikroskope, učionice...

Ogromna šteta na PBF-u, poplava uništila skupe uređaje, mikroskope, učionice...
Foto: Katarina Brecic/N1/Twitter

NEVRIJEME praćeno jakom kišom u Zagrebu prouzročilo je velike štete. Snažno nevrijeme jučer navečer potopilo je centar Zagreba, a Ilica i okolne ulice bile su potpuno pod vodom.

Županijski centar 112 Zagreb od 21:30 sati zaprimio je više stotina poziva građana o poplavljenim stambenim i poslovnim prostorima, garažama, podrumima, zapunjenim odvodnim kanalima koji su uzrokovali plavljenje i nanose blata na kolnik i izbijanje poklopaca šahtova. Najviše dojava zaprimljeno je iz centra Grada Zagreba.

Zaprimljena je jedna dojava o odronu zemlje na kolnik (Šestinski dol/Orahovac) i nekoliko dojava o padu stabala na prometnice.

>> VIDEO Zbraja se šteta diljem Zagreba, poplavljene ceste, podrumi, bolnica u Klaićevoj

Dvije obitelji iz centra Grada Zagreba su zatražile smještaj jer su im poplavljeni stanovi. Smještaj je organiziran u objektu Crvenog križa u Kosnici.

U podvožnjaku u Miramarskoj ulici, osoba je ostala zaglavljena u automobilu koji se zaustavio u velikoj količini vode na kolniku.

Na tehničkoj intervenciji ispumpavanja vode iz stana u Zagrebu, vatrogascu DVD-a Kustošija je pozlilo te je preminuo. Djelatnici Ravnateljstva civilne zaštite Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske izražavaju najiskreniju sućut obitelji, prijateljima i kolegama preminulog vatrogasca, objavljeno je na stranici Ravnateljstva civilne zaštite.

O štetama uzrokovanih poplavom izvijestili su iz dječje bolnice u Klaićevoj, a velika šteta je i na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu. Uništeni su skupi uređaji, mikroskopi i učionice...

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara