Oko 5000 zaštitnih maski pronađeno u kripti ispod katedrale u SAD-u

Oko 5000 zaštitnih maski pronađeno u kripti ispod katedrale u SAD-u
Foto: Epa

MASKE možda nisu bile obavezna stavka na popisu za kupovinu, ali ubrzo su postale potrebne svima kada su u pitanju izlasci van kako bi se zaštitili od koronavirusa i spriječili njegovo širenje.

Nestašica maski je postala sve veća kako su ljudi pokušavali doći do bilo čega s čime bi pokrili lica. Sada je situacija postala toliko loša da medicinski radnici širom svijeta nemaju pristup maskama, što je potaknulo vodeće tvrtke da doniraju zalihe onima kojima je to najpotrebnije, navodi Indy 100.

Najneočekivanija vijest u vezi maski je ta, da je kripta ispod Washington National Cathedral prepuna zaštitnih maski za lice.

5000 maski N95

U kripti u temeljima Washington National Cathedral, koja je dom Episcopal Church u Washingtonu, otkriveno je najmanje 5000 respiratornih maski N95, koje su tamo skrivene prije više od desetljeća, za vrijeme epidemije ptičje gripe.

Srećom, još su uvijek u dobrom stanju.

Prošloga tjedna pronađene maske dostavljene su u lokalne bolnice. Navodno je 2.000 maski isporučeno Dječjoj nacionalnoj bolnici, a 3.000 sveučilišnoj bolnici Georgetown.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara