On je ponos Hrvatske: Mrvoš sklopio ugovor od 40 milijuna kuna - pametne klupe putuju u SAD, Katar...

On je ponos Hrvatske: Mrvoš sklopio ugovor od 40 milijuna kuna - pametne klupe putuju u SAD, Katar...

Foto: Facebook

MLADI 20-godišnji Solinjanin Ivan Mrvoš izumio je prvu pametnu klupu u Europi. Za razliku od običnih, njegove klupe mogu puniti mobitele i tablete, spaja ih na internet. Napajaju se putem solarnih ploča, a noću svijetle.

O Ivanu Mrvošu Index je dosad već više puta pisao, a čini se kako od njega možemo očekivati još mnogo uspjeha. Tvrtku Include koja se bavi proizvodnjom i prodajom pametnih klupa osnovao je prije dvije godine, a trenutno doživljava najveći uzlet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mrvoš je danas objavio kako je prije dva tjedna potpisan ugovor vrijedan približno 40 milijuna kuna.

"Danas i službeno mogu objavit da je prije dva tjedna potpisan ugovor o distribuciji Steora pametnih klupa između tvrtke Include i australske tvrtke Mtk Renewable Energy Investment. Radi se o ukupno 2700 pametnih klupa u vremenskom razdoblju od pet godina, a vrijednost ugovora je približno 40 milijuna kuna. Ovo je rezultati danonoćnog rada i odricanja 20 mladih ljudi koji su dali 100% sebe za ovu tvrtku, koji su nekim danima radili i po 24 sata u komadu za 0 kn bounsa i koji su ostali tu bez obzira na to šta su im drugi govorili da ovo nikada neće postat veliki projekt.

Ponosan sam da imam mogućnost radit s ovim ljudima svaki dan. Moram zahvaliti i generalnom konzulu u Australiji, g. Dubravku Belaviću koji je u manje od tjedan dana pronaša partnera kakvog smo trebali. Po svemu sudeći ovo neće biti jedini takav ugovor ove godine, već sljedeći tjedan šaljemo prve probne klupe u Katar, SAD i Švicarsku. Stay tuned", objavio je Mrvoš na Facebooku.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara