Operacija protiv ETA-e: 17 uhićenja u Baskiji i Navarri

Operacija protiv ETA-e: 17 uhićenja u Baskiji i Navarri
SEDAMNAEST navodnih članova baskijske oružane separatističke organizacije ETA uhićeno je u utorak u zoru u Baskiji i Navarri u operaciji u kojoj je sudjelovalo više od 150 policajaca, priopćilo je španjolsko ministarstvo unutarnjih poslova.

Uhićene osobe pružale su "podršku i infrastrukturu" oružanoj organizaciji stavljajući joj na raspolaganje skrovišta, prenoseći joj informacije o ciljevima atentata i regrutirajući militante, objašnjava se u priopćenju tog ministarstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Jedan od privedenih, čiji identitet nije otkriven, mogao bi biti povezan s ubojstvom Josea Javiera Mugice u srpnju 2001.

Dvanaest uhićenja izvršeno je u baskijskim pokrajinama Guipuzoa, Biscaya i Alava, a pet u susjednoj Navarri. Snage reda izvršile su 18 premetačina po stanovima i uredima gdje je "zaplijenjeno mnoštvo dokumenata", nastavlja se u priopćenju.

Tu je operaciju, u kojoj je sudjelovala elitna postrojba nacionalne policije, omogućila analiza raznih dokumenata zaplijenjenih od ETA-e, posebice onih u posjedu njezina bivšeg šefa Ibona Fernandeza de Iradija, "Suspera", uhićenog u prosincu 2003. u Francuskoj.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara