Opet počelo suđenje Ivanu Heraku

NA ŽUPANIJSKOM sudu u Puli danas je, šesti, put počeo sudski postupak bivšem ministru turizma Ivanu Heraku i trojici suoptuženika Đaniju Bažonu, Antunu Goliku i Igoru Mlinaru zbog osnovane sumnje da su počinili kažnjivo djelo zlouporabe položaja i ovlasti.

Sudac Serđo Ferenečić podsjetio je da je postupak ponovljen jer je od prošle glavne rasprave prošlo više od dva mjeseca.

Prije početka današnje rasprave prvooptuženi Ivan Herak zatražio je izuzeće županijskoga državnog odvjetnika Vlatka Nuića zbog, kako je rekao, "subjektivna vođenja postupka" te njegovih suradnika. Herak je 45 minuta osobno u zapisnik diktirao 14 razloga za izuzeće, među kojima i to da ga je županijsko državno odvjetništvo oštetilo jer na početku postupka nije prihvatilo zahtjev obrane da se provedu knjigovodstvena vještačenja i saslušaju određeni svjedoci.

"Sve upućuje na to da županijski državni odvjetnik ne može biti nepristran te bi trebalo angažirati drugo županijsko odvjetništvo", kazao je Herak, dodavši kako je pismo s razlozima za izuzeće poslao i glavnom državnom ovjetniku i MUP-u.

Županijski državni odvjetnik Vlatko Nuić uzvratio je kako svoj posao obavlja profesionalno. Raspravno vijeće odbilo je Herakov zahtjev, navevši da je posrijedi odugovlačenje postupka pa je suđenje počelo.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon ponovno pročitane optužnice sva četvorica osumnjičenika izjavila su da se ne osjećaju krivima.

Postupak se nastavlja sutra podastiranjem dokaza.

(Hina) dspo ddZnate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara