Oporba napala Crnoju: "Teško da će ovu porezno-prireznu prijevaru oprati i Košićeva sveta vodica"

Oporba napala Crnoju: "Teško da će ovu porezno-prireznu prijevaru oprati i Košićeva sveta vodica"

Foto: FAH

NOVI ministar branitelja Mijo Crnoja tek što je jučer preuzeo dužnost već su o njemu isplivale afere zbog kojih oporba očekuje njegovu ostavku dok se vladajuća koalicija oglušuje na naše pozive i poruke o budućim postupcima prema Crnoji.

HDZ je tek na Twitteru kratko napisao "Prvo ćemo pričekati da se ministar Crnoja očituje o svim navodima, nećemo nikoga unaprijed osuditi".

A Petrov je za Media servis kazao kako "Crnojino lažno prijavljivanje prebivališta treba istražiti, ako se pokaže točnim, njegova je odluka hoće li odstupiti".

Naime, nakon što je Index otkrio kako novi ministar branitelja Mijo Crnoja ima prijavljeno prebivalište u Samoboru, točnije, u samoborskoj ulici Gradna 85/G, ali da se na toj adresi ne nalazi ništa osim potleušice te da ministar živi u stanu u zagrebačkom Podsusedu, Crnoja je ekspresno reagirao i pokušao prikriti cijelu priču.

Uključen u dvije afere

Iz svog životopisa objavljenog na stanicama Sabora i Vlade još jučer navečer, nakon što je Index objavio priču, Crnoja je izbrisao adresu Gradna 85/G i to polje u svom životopisu ostavio praznim.

A osim ove afere, drugu donosi Nacional prema kojoj je Crnoja ležao u Remetincu zbog nasilničkog ponašanju te kako godinama maltretira udovicu muškarca kojeg je ubio prošle godine likvidirani mafijaš Vinko Žuljević Klica.

O Crnojinim postupcima pokušali smo dobiti komentare od vladajućih stranaka, no glasnogovornici MOST-a i HDZ-a nam nisu odgovarali na pozive, mailove ni na poruke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kontaktirali smo i koalicijskog partnera Domoljubne koalicije, HSLS-ovca Darinka Kosora, no niti on nam nije odgovarao na pozive, kao ni članovi Nacionalnog vijeća MOST-a.

Jedina koje se javila na poziv bila je saborska zastupnica MOST-a Ljubica Ambrušec koja je samo kratko rekla da nije upućena u informacije o Crnoji te da će MOST o tome izaći u javnost sa zajedničkim stavom.

"Ne mogu ništa komentirati, no ako je bilo ikakvih nedjela ona su svakako za osudu", kazala je Ambrušec.

Glavašević: Siguran sam da će Karamarko tražiti istragu o Crnoji

No s druge strane oporba je bila aktivna na društvenim mrežama.

Tako je HNS-ovac Goran Beus Richembergh uz link na Indexov članak na Facebooku napisao "Bojim se da se Crnoji kao ministru crno piše. Teško da će ovu porezno-prireznu prijevaru oprati i Košićeva sveta vodica", potom je podijelio i naslovnicu Nacionala uz status "Sad još i ovo! A jes' im dugo i traj'o...". 

 

Bojim se da se Crnoji kao ministru crno piše. Teško da će ovu porezno-prireznu prijevaru oprati i Košićeva sveta vodica.

Posted by Goran Beus Richembergh on Monday, January 25, 2016


Bivši SDP-ov ministar Gordan Maras također je na Facebooku podijelio link na Indexov članak o Crnoji te napisao "Ukoliko je ovo istina, ministar Crnoja bi trebao imati jedan od najkraćih mandata u povijesti hrvatskih vlada".

 

 

Ukoliko je ovo istina, ministar Crnoja bi trebao imati jedan od najkraćih mandata u povijesti hrvatskih vlada.http://www.index.hr/mobile/clanak.aspx?category=vijesti&id=870635

Posted by Gordan Maras on Monday, January 25, 2016


Bivša premijerka Jadranka Kosor ‏na Twitteru je napisala da "nije više vrijeme za dosjetke kad saznate da neki ministar, pokušavajući je oteti, zavaruje garažu udovici s djetetom koje ima poteškoće".

Bojan Glavašević na Twitteru je pak komentirao Karamarkov pozdrav DIP-u radi odluke da podnese kaznenu prijavu DORH-u zbog mogućeg kaznenog djela izborne prijevare.

"Siguran sam da ce onda pozdraviti i tražiti hitnu istragu o novom ministru branitelja oko utaje poreza", napisao je Glavašević.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara