Organizacija porečke auto-utrke: Tragičan događaj nije krivnja vozača

U PRIOPĆENJU poslanom iz glasnogovorništva organizacije odgovorne za auto-utrku u Poreču, a tijekom koje je danas smrtno stradao 70-godišnjak nakon što je na njega naletio 17-godišnji vozač bolida, naglašavaju kako tragičan događaj nije i nikako ne može biti krivnja vozača koji je izletio sa staze i usmrtio nesretnog Porečanina, kao niti bilo kojeg drugog vozača Polo kupa koji je u utrci sudjelovao.

Podsjećamo, neposredno nakon početka kružne utrke u Poreču, dogodila se tragedija, kada je 17- godišnji vozač bolida F.M. izgubio kontrolu nad vozilom pred oštrim zavojem kod Creske ulice, nakon čega se prevrnuo i završio nekoliko stotina metara dalje, u bočnoj ulici.

Prilikom prevrtanja bolid je udario u nekoliko motocikala parkiranih na propisnoj udaljenosti od zavoja, pri čemu je, kako javlja parentium.com, smrtno stradao i 70-godišnji Ivan Matijašić koji je stajao u susjedovu dvorištu i gledao auto-utrku. Matijašić je u trenutku nesreće izlazio iz dvorišta, a nedugo nakon nesreće od ozljeda preminuo je u vozilu hitne pomoći.

Nakon što je izgubio kontrolu nad vozilom, 17-godišnji vozač bolida udario je i u betonsku ogradu koja se nalazila točno pred publikom, no na sreću, nije se prevrnuo preko prepreke i ozlijedio ljude koji su stajali iza nje.

Utrka je prekinuta, a druga utrka otkazana. U tijeku je policijska istraga kojom će se utrvditi razlozi zbog kojih je do ove tragedije došlo.

Organizatori Polo Cupa, na kojemu je jučer nesretnim slučajem život izgubio 70-godišnji muškarac na kojega je naletio vozač Filip Magdić, priopćili su da se druga utrka otkazuje.

"Utrke u Poreču prekinute su tragičnim događajem koji se dogodio tijekom prve utrke Polo kupa. U drugom krugu jedan od vozača kupa izgubio je kontrolu nad vozilom udario u betonski blok te prevrnuo na krov. Na krovu je nastavio klizati velikom brzinom dvjestotinjak metara prilikom čega je naletio na 70-godišnjaka koji je izlazio iz svoje kuće. Nesretnik je na putu do bolnice preminuo. Utrka je prekinuta, a druga utrka otkazana", priopćili su organizatori.

Oni također napominju kako tragičan događaj "nije i nikako ne može biti krivnja vozača koji je izletio sa staze ili bilo kojeg drugog vozača Polo kupa koji je u utrci sudjelovao".

Žiri je nakon incidenta izvijestio da je staza pregledana dva puta od strane delegata HAKS-a, direktora utrke i predsjednika žirija, prije početka treninga, odnosno "warm upa", što je i zapisnički konstatirano, te da je broj zaštitara i broj sudaćkih mjesta bio veći nego što zahtijeva Elaborat sigurnosti.

Organizatori stoga napominju da je u tijeku policijska istraga kojom će se utvrditi razlozi zbog kojih je došlo do ove tragedije.

Foto: parentium.com

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara