Organizatorica Split Pridea: "Dođite se zajedno s nama boriti protiv nasilja"

Organizatorica Split Pridea: "Dođite se zajedno s nama boriti protiv nasilja"
Foto: HIna

NAKON što je prošli tjedan održana 18. zagrebačka, danas je na redu 9. splitska povorka ponosa. Posebnog mota nema, već će poruka biti univerzalna, rekla je za Media servis organizatorica Mirta Barić.

"Mi pozivamo ljude da dođu, da se borimo svi zajedno protiv straha, diskriminacije, nasilja nad LGBT zajednicom. Zato smo shvatili da ne trebamo ništa posebno isticati, jer je sve jednako važno", rekla je Barić.

Uoči Split pridea, u Ulici Domovinskog rata izvješen je transparent s porukom mržnje prema LGBT zajednici. Transparent je jutros uklonjen, a policija će poduzeti radnje u okviru svoje nadležnosti.

"Oni su išli po noći postavljati transparente, a mi ćemo danas izaći pred kamerama, pričati koliko smo ponosni i izaći da nas vide pa mislim da to već govori dovoljno", komentirala je Barić.

Obustava prometa

Split pride počinje u 17 sati, a promet će biti od 16 sati obustavljen od Manuške poljane prema Sinjskoj ulici i Nodilovoj ulici od raskrižja Zagrebačke i Držićeve ulice prema Strossmayerovom parku. Na spomenutim lokacijama bit će postavljena privremena prometna signalizacija.

"Policijski službenici će vršiti snimanje prije, za vrijeme i nakon završetka javnog okupljanja, sukladno članku 79. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima. Molimo građane da poštuju upute i smjernice policijskih službenika na terenu, kako bi javno okupljanje proteklo mirno", poručuju iz policije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara