Osijek: Dan uoči dolaska - sve spremno za susret sa Svetim Ocem

U OSIJEKU je sve spremno za sutrašnji susret s papom Ivanom Pavlom II. u osječkoj Športskoposlovnoj zračnoj luci na kojoj se očekuje 150 do 200 tisuća hodočasnika.

Završeni su radovi na oltaru za misu koju će predvoditi Sveti Otac. Osječki "Vodovod" izradio je i postavio dijelove konstrukcije teške oko 32 tone za liturgijsku pozornicu, najveću u Hrvatskoj, dugačku 180 metara. Postavljen je i najveći križ u Hrvatskoj, visok 20 metara, napravljen od jele i smrekovine.

Očekuje se oko 150 do 200 tisuća vjernika iz Đakovačke i srijemske biskupije, ostalih dijelova Hrvatske, te BiH, Vojvodine i Madžarske, ali i iz drugih država.

Na mjestu euharistijskog slavlja, gdje će Sveti Otac papamobilom stići iz Zračne luke "Klise", hodočasnicima će pomagati oko 900 dobrovoljaca i više liječničkih ekipa.

Osijek, u kojemu je prije podne izmjereno 30 Celzijusovih stupnjeva, uređen je i dotjeran.

Na osječkoj župnoj crkvi svetih Petra i Pavla, gdje će Sveti Otac nakon povratka iz Đakova nakratko zastati, vihori se velika vatikanska zastava, a u središtu grada zasađene su brojne sadnice cvijeća.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Đakovački i srijemski biskup msgr. Marin Srakić podsjetio je na važnost Papina posjeta uoči Dana Duhova, 8. lipnja, te pozvao vjernike da dođu na euharistijsko slavlje. I osječki gradonačelnik dr. Zlatko Kramarić poručio je: "Dočekajmo otvorena srca najvećeg među velikima."

Večeras će od 22 sata i sutra cijeli dan biti zabranjen automobilski promet, a besplatno će gradom voziti autobusi gradskoga javnog poduzeća i tramvaji. Zabranjena je i vožnja biciklima, a određene su ulice gdje je zabranjeno parkiranje vozila koja vlasnici moraju premjestiti.

Sveti će se Otac u Osijeku sastati i s predstavnicima Pravoslavne crkve i ostalih kršćanskih crkava i vjerskih zajednica.

(Hina)vs vknZnate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara