Osijek: Župan Bognar nije dobio većinsko povjerenje vijećnika

OSJEČKO-BARANJSKI župan Ladislav Bognar (SDP) nije na današnjoj sjednici županijske Skupštine dobio većinsko povjerenje vijećnika koji su na prijedlog HDZa glasovali o njegovu povjerenju.

Od 51 vijećnika Skupštine, tajnom glasovanju pristupilo je njih 50. Za povjerenje županu Bognaru glasovalo je njih 25, a isto toliko iskazalo mu je nepovjerenje.

Nakon glasovanja Bognar je izjavio novinarima da je on ´župan koalicije´ (SDP, LS, HSLS, HSS). ´Ako ovo znači raspad koalicije, onda će to vjerojatno imati dosta posljedica, a ako ne, onda je stvar dogovora koalicije što dalje, a ja ću postupiti prema dogovoru koalicije´, kazao je Bognar.

Predsjednik osječkog-baranjskoga SDP-a Željko Malević izjavio je kako rezultat glasovanja ´ne znači da je župan smijenjen, ali svakako znači da su u koaliciji neki igrali ´ispod stola´´.

Malević je na nedavnoj konferenciji za novinare ustvrdio kako je postignut dogovor da će svi vijećnici koalicije podržati župana Bognara, a nakon sjednice kazao je novinarima ´da je bilo pritisaka na neke vijećnike´ te da ´nekima u koaliciji očito nije u interesu njezin opstanak´.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
´SDP podržava ovoga župana jer smo preozbiljni da bi sada licitirali drugoga čovjeka´, rekao je Malević.

Vijećnik HDZ-a Branimir Glavaš najavio je kako će ta stranka zatražiti od župana Bognara da podnese ostavku.

Klub vijećnika HDZ-a pokrenuo je postupak glasovanja o povjerenju Bognaru zbog, kako smatraju, kršenja odluka županijske Skupštine u vezi s poslovanjem i dokapitalizacijom osječke Slobodne zone.

Bognar je tijekom rasprave odbacio optužbe HDZ-a, ponovivši tvrdnje da je za stanje u Slobodnoj zoni odgovorna nedavno smijenjena uprava, a koja je, kako drži, opstruirala odluke Poglavarstva i Skupštine.

Današnjoj skupštini bilo je nazočno i pedesetak građana, među kojima je primijećen dio članova HDZ-a. Ta je stranka odlučila pozvati građane da budu nazočni skupštini, nakon što im je, kako tvrde, tajnik Županije jučer rekao kako prema Poslovniku župan nije dužan dati ostavku, bez obzira na rezultate glasovanja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara