´Oslobođenje´: Gotovina se krije u Hercegovini

HRVATSKI general Ante Gotovina trenutačno se nalazi na području Bosne i Hercegovine gdje se u okolici Širokog Brijega krije od uhićenja, tvrdi u utorak sarajevsko ´Oslobođenje´.

Pozivajući se na neimenovani izvor blizak domaćim obavještajnim službama, ovaj list objavio je na naslovnoj stranici kako se Gotovina krije u zapadnoj Hercegovini.

Operativci neke od bosanskih tajnih službi navodno su utvrdili kako Gotovina, za kojim je raspisana tjeralica pod sumnjom da je počinio ratne zločine, veći dio vremena provodi u ´elitnom hotelu u Širokom Brijegu´ smještenom na blizini granice s Hrvatskom.

´Tu se redovito okupljaju Gotovinine pristaše. Njegovi tjelohranitelji ne izlaze iz ovog hotela´, kazao je izvor sarajevskog lista.

Tek s vremena na vrijeme Gotovina navodno boravi u ´vrletima nadomak Blidinjskog jezera´, odnosno u privatnom motelu čiji vlasnik je odan hrvatskom generalu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zahvaljujući dobro razvijenoj mreži zaštitnika i pristalica Gotovina je navodno u stanju brzo se sakriti u slučaju potjere, bilo prema Rami ili Jablanici, odnosno Posušju i Širokom Brijegu.

´Oslobođenje´ podsjeća kako su i mediji u Hrvatskoj u nekoliko navrata tvrdili da se Gotovina krije na području Hercegovine.

Izvor ovog lista tvrdi kako je nedostatak političke volje isključivi razlog što Gotovina još nije uhićen.

´Mnogi znaju kada je i gdje Gotovina kada boravi u Hercegovini i nitko ništa ne poduzima´, tvrdi obavještajni izvor sarajevskog dnevnika.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara