Osmogodišnja Tajlanđanka umrla od ptičje gripe

JEDNA je osmogodišnjakinja u ponedjeljak rano ujutro umrla od ptičje gripe i tako se broj mrtvih od tog virusa peradi u zadnjih godinu dana na Tajlandu popeo na jedanaest, priopćile su zdravstvene vlasti.

Karnda Sriruangoun bila je za vikend u kritičnom stanju. Imala je vrućicu i simptome nalik upali pluća, a u nedjelju je potvrđeno da ima virus H5N1 i ona je četvrta osoba s ptičjom gripom na Tajlandu u ovome drugom valu epidemije.

"Od prošloga tjedna imala je vrućicu", rekao je zamjenik ministra zdravstva Anuthin Chanvirakul. "Njezina je obitelj uzgajala kokoši koje su nedavno uginule, a majka ih je očito skuhala za ukućane". dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Zdravstvene vlasti naredile su karantenu za više od stoitnu ljudi u mjestu Chon Daen u pokrajini Petchabun, 290 kilometara sjeveroistično od Bangkoka. Za trajanja karantene provjerit će se ima li još zarađenih virusom H5N1.

Kranda je treća osoba koja je podlegla virusu u drugoj tajlandskoj epidemiji ptičje gripe koja je prvi puta uočena u srpnju ove godine. Vjeruje se da je jedna od nedavnih žrtava prvi slučaj prenošenja zaraze s čovjeka na čovjeka.

Pranee Thongchan umrla je u bolnici 20. rujna nakon što je ondjeprovela nekoliko dana njegujući svoju oboljelu kćer. Kći je umrla u bolnici 8. rujna.

Osam Tajlanđana umrlo je u prvoj epidemiji ptičje gripe koja je počela u rujnu 2003.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara