Osnivač Huaweija uzvratio: Amerikanci podcjenjuju našu snagu

Osnivač Huaweija uzvratio: Amerikanci podcjenjuju našu snagu
Foto: EPA

OSNIVAČ Huaweija Ren Zhengfei poručio je da SAD podcjenjuje sposobnosti njegove tvrtke. 

Govoreći za kineske državne medije, Ren je pokušao umanjiti utjecaj najnovijih odluka SAD-a kada se radi o Huaweiju, a dodao je da nitko u bliskoj budućnosti ne može ni blizu sustići tehnologiju koju su razvili za 5G mrežu. 

"Američki političari podcjenjuju našu snagu"

Prošlog tjedna je, podsjetimo, SAD dodao Huawei na popis kompanija s kojima američke tvrtke ne smiju poslovati osim ako nemaju posebnu dozvolu. 

Taj potez dodatna je eskalacija u nastojanjima SAD-a da blokira ovu tvrtku iz Kine.

“Trenutna postupanja američkih političara podcjenjuju našu snagu”, rekao je Ren, prema transkriptima koje su objavili kineski državni mediji. 

Huawei se susreće s velikim otporom zapadnih zemalja koje predvodi SAD. Sve je počelo tvrdnjama da Huawei špijunira i da je rizično koristiti njihove proizvode za sljedeću generaciju 5G mobilne mreže.

Prekjučer je došlo do nove eskalacije kada je Google zabranio Huaweiju ažuriranje aplikacija u Google Play Storeu te im praktički uskratio pristup svojim uslugama. 

Osnivač kaže da su spremni za restrikcije SAD-a

Jučer je američki odjel za trgovinu izdao privremenu dozvolu kojom se nekim tvrtkama dopušta da nastave koristiti Huaweijeve mreže i uređaje. 

SAD je rekao kako će im dati dozvolu od 90 dana koja će dopustiti funkcioniranje za postojeće korisnike Huaweijevih mobitela, kao i za ruralne širokopojasne mreže.

Ipak, Ren tvrdi da je Huawei unaprijed pripremljen za ove restrikcije koje im je uveo SAD. 

Korisnici su, pak, zabrinuti jer ne znaju što to znači za njih, a posljedice bi mogle biti velike i za sam Huawei, koji se našao u središtu trgovinskog rata SAD-a i Kine kojemu se zasad ne nazire kraj.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Huawei instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: Huawei

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara