Opet se sramoti: Huškač Farage u Europarlamentu zastupnike optužio da nikad nisu radili pravi posao

Opet se sramoti: Huškač Farage u Europarlamentu zastupnike optužio da nikad nisu radili pravi posao

Screenshot: YouTube

JEDAN od čelnika kampanje za izlazak Velike Britanije iz Europske unije, UKIP-ov europarlamentarac Nigel Farage, jučer je ponovno izazvao kontroverze svojim govorom u Europskom parlamentu.

"Ukoliko odlučite odbaciti sve mogućnosti za razuman trgovinski dogovor s Velikom Britanijom, posljedice bi bile puno gore po vas, nego po Veliku Britaniju. Ali čak i da nema ugovora, već i to bi bilo bolje za Veliku Britaniju od pokvarenog ugovora koji sada imamo. Ako nas se dovede u položaj da nam se ponovno uvedu carine na proizvode kao što su automobili, onda bi stotine tisuća njemačkih radnika bile u opasnosti od gubitka posla. Zašto ne bismo bili pragmatični, razumni, odrasli i realistični i dogovorili se oko razumnog bescarinskog dogovora? Nakon toga bismo se mogli složiti da će vam Ujedinjeno Kraljevstvo biti prijatelj, da ćemo trgovati s vama, da ćemo surađivati s vama, bit ćemo vam najbolji prijatelji na svijetu.

Volio bih da se razumno dogovorimo o odnosu. Znam da skoro nitko od vas u životu nije radio pravi posao, u poslovnom sektoru, niti je itko od vas ikada stvorio radno mjesto", rekao je Farage, što je popraćeno glasnim negodovanjem prisutnih europarlamentaraca, a predsjednik Europskog parlamenta morao je prekinuti Faragea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Internetom se proširila fotografija Vytenisa Andriukaitisa, europskog povjerenika za zdravstvo i sigurnost hrane, koji je inače kardiokirurg i bivši logoraš ruskih gulaga, kako se hvata za glavu za vrijeme Farageovog govora.

Dio govora možete pogledati u nastavku.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara