Osumnjičeni za otmicu zadržani u pritvoru

ŠESTORICI osumnjičenih za otmicu sina umirovljenog generala Vladimira Zagorca istražni sudac zagrebačkog Županijskog suda odredio je danas 24-satno zadržavanje u pritvoru.

Saslušanja šestorice osumnjičenih koji su na sud dovedeni jutros dovršena su oko 14,30 sati, potvrdio je Hini istražni sudac Ratko Šćekić koji je sat nakon saslušanja donio odluku o zadržavanju u pritvoru. Nije želio govoriti o pojedinostima saslušanja, niti o sadržaju policijske kaznene prijave protiv osumnjičenih koji se terete da su sudjelovali u planiranju, pripremi i otmici maloljetnog Zagorčeva sina.

Šćekić je jedan od nekolicine istražnih županijskih sudaca zadužen za predmete u nadležnosti Ureda za sprječavanje korupcije i organiziranog kriminala (USKOK) koji bi do isteka 24-satnog pritvora trebao podnijeti istražni zahtijev, te prijedlog za moguće jednomjesečno zadržavanje u pritvoru.

Po riječima odvjetnika Marijana Pedišića koji brani Novicu Petrača, svi su se osumnjičenici na branili šutnjom. Oni su na Županijski sud prepraćeni još sinoć oko 23,30 sati, no nakon utvrđivanja njihovog identiteta odvedeni su u Okružni zatvor u Remetincu, gdje su čekali današnje prvo saslušanje.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pedišić tvrdi da se u policijskoj kaznenoj prijavi navode sedmorica osumnjičenika, od kojih je jedan, po njegovim saznanjima, u bijegu.

Osumnjičeni su uhićeni proteklog vikenda u Zagrebu nakon što je 17-godišnji sin umirovljenog generala Zagorca u petak navečer pušten na slobodu. Posljednji je, jučer poslijepodne, uhićen Novica Petrač, sin zagrebačkog poduzetnika Hrvoja kojega su mediji, a i neki sudski svjedoci povezivali s kriminalom.

Hrvoje Petrač jučer je medijima izjavio da su on i njegov sin pomagali Vladimiru Zagorcu prikupiti novac za otkupninu, te da je uhićenje Novice "nonsens".

U policiji kažu da nastavljaju kriminalističku obradu kako bi utvrdili sve okolnosti otimce i identitet još nekih osoba za koje raspolažu saznanjima da su u nju umiješani.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara