Osumnjičenik za ubojstvo 6-godišnje JonBenet stigao u SAD

41-GODIŠNJI bivši osnovnoškolski učitelj John Mark Karr, osumnjičen za ubojstvo 6-godišnje djevojčice JonBenet Ramsey, stigao je u ponedjeljak u ranim jutarnjim satima u SAD, točnije u Los Angeles.

Tako bi za deset godina star neriješen slučaj ubojstva bivše dječje missice uskoro trebao početi  sudski postupak u kojem će se pokušati otkriti što se dogodilo tog kobnog Božića 1996. godine.

No, i prije nego je slučaj službeno otvoren mnogi već sumnjaju u Karrovo priznanje ubojstva koje je prošlog tjedna usmeno izrekao pred službenicima tajlandske policije koja ga je uhitila u Bangkoku.

U noći s nedjelje na ponedjeljak Karr je redovnom linijom Thai Airwaysa, smješten u poslovnoj klasi, prebačen iz Tajlanda u SAD. Tijekom uobičajenog 15-satnog leta večerao je paštetu i račiće, popio je pivo i čašu francuskog vina chardonnay

Osumnjičenik je na bankokški aerodrom stigao u pratnji policije koja ga je prevezla od lokalnog zatvora do zračne luke. Po dolasku na aerodrom okružila ga je velika skupina novinara i fotoreportera.

Tada su ga od tajlandske policije preuzeli američki savezni agenti s kojima je krenuo put SAD-a na čije je tlo stupio oko 21.30 po losanđelskom vremenu, tj. oko pola sata iza ponoći po istočno-američkom vremenu.

 Na istom je letu bio smješten CNN-ov suradnik Drew Griffin koji je Karra opisao kao "čovjeka koji se čini pomalo smušenim, ali i dobro organiziranim."

Karr je prije slijetanja u SAD-u inzistirao na promjeni košulje, oprao je zube i stavio je kravatu. Počešljao se i čini se da je želio da po dolasku u domovinu odaje dojam  sređenog čovjeka, ispričao je Griffin.

Karra je iz Bangkoka ispratila nepotvrđena informacija prema kojoj je on trebao posjetiti jednu tamošnju kliniku specijaliziranu za kozmetičku kirurgiju, uključujući promjene sploa. Potvrđeno je da je Karr imao nekoliko dogovorenih sastanaka, ali su doktori odbili govoriti o bilo kakvim detaljima vezanim uz nesuđenog pacijenta.

Bilo kako bilo, Karr se od danas nalazi pod kontrolom američkog pravosuđa, a hoće li isto biti u stanju rasvijetliti hladnokrvno ubojstvo koje od njegovog otkrića prate brojne misterije, tek će se vidjeti.

I.K.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara