"Osvojila je srca svih studenata sa Save": Umrla "Teta anđeo" sa Savskog mosta

"Osvojila je srca svih studenata sa Save": Umrla "Teta anđeo" sa Savskog mosta

Foto: esava/Facebook

"SVOJOM toplinom i majčinskim pristupom osvojila je srca svih studenata sa Save. Počivao u miru Anđele.", stoji na Facebook stranici esava, a portal srednja.hr objavio je dirljivi tekst o Draženki Salomon, koju su svi znali pod nadimkom "Teta Anđeo" jer se na kiosku kod Savskog mosta prodajući sendviče, najčešće gladnim studentima, obraćala s "anđele".

Tekst s portala srednja.hr prenosimo u cijelosti:

"Studentski život u Zagrebu ima nekoliko općih mjesta. Na primjer, kava u Godotu nakon ručka u menzi SC-a ili sati provedeni pušeći cigarete na stepenicama NSB-a umjesto učenja.

Smrću Draženke Salomon, koju smo svi znali kao Teta anđeo, i Zagreb i mi, izgubili smo jedno od tih općih mjesta. Teta Anđeo svoj je nadimak dobila jer se mušterijama, obraćala sa 'Anđele'. To 'Anđele' možda zvuči kao sitnica. I jest. Ali je tolikim studentima, u četiri ujutro kada su razmazanih šminki, promrzli i gladni čekali sendvič da ih spasi od vrtoglavice značila jako puno.

Toliko, da su za svoje 'reci anđele' bili spremni čekati u redovima, iako su pored njih zjapili pusti kiosci i pečenjare. U četiri ujutro, kada u alkoholnoj magli ispare sve naše iluzije o tome kako smo odrasli i jaki, kada se drhteći polako trijeznimo i kada euforija popušta pred neizbježnim naletom sramotice i mučnine, to malo i jednostavno 'Anđele' značilo nam je nevjerojatno mnogo.

Teta Anđeo bila je jedna od rijetkih ljudi koji su sa tako malim, ali iskrenim postupkom bili u stanju probiti i najokoštalije naslage cinizma. U njenom 'anđele' nije bilo ni marketinga ni 'customer relations' strategije. Bilo je iskreno koliko može biti. Obraćala nam se kao što se majka obraća djetetu. A nama, koji se svaki dan moramo maskirati u odrasle ljude, htjeli mi to priznati ili ne, nekada najviše treba mama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pa makar i da nam napravi sendvič."

 

Svojom toplinom i majčinskim pristupom osvojila je srca svih studenata sa Save. Počivao u miru Anđele. :(

Posted by esava.info on Thursday, January 14, 2016

"Anđele, počivaj u miru"

Prenosimo i neke reakcije bivših i sadašnjih studenata s Facebook stranice esava.

"Anđeo otišo anđelima... Sendviči nikad neče biti isti, neče nam tko imat poslužit ujutro u 4 sata osmijeh, vedrinu, toplu riječ s piletinom grill...frown emoticon
Anđele hvala ti doći ćemo opet (na nekom drugom mjestu)"

"Sendviči su bili dobri jer su bili začinjeni njenim osmijehom i lijepom riječi. Počivala u miru, teta Anđele sa Savskog mosta"

"Koliko mi je pill grilletina složila od 2 pa do 6 ujutro u zemane. Iznimno draga žena. Počivala u miru! Evo ja ću stavit sretnih smajlija jer me više puta razveselila i nek ode onako kako je i živila. S osmijehom"

"Jedina osoba koja me u 6 ujutro dok sam izgledala kao raščupana kokoš zvala anđeo.. A da ne pričam o njenom predivnom osmjehu koji bi ti razvedrio i najgori dan ... Počivaj u miru ađele"

"Anđele počivaj u miru...uvijek ćemo te se sjetiti s osmjehom na licu"
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara