Otac mladića iz osvete nožem ubadao ljude u kafiću u Orahovici. Ide u zatvor

Otac mladića iz osvete nožem ubadao ljude u kafiću u Orahovici. Ide u zatvor
Ilustracija: Jurica Galoic/PIXSELL (nije fotografija događaja iz teksta)

OTAC je osuđen na dvije godine zatvora, a njegov sin je dobio osam mjeseci uvjetno zbog krvave tučnjave i napada noževima na konobare i goste lani u srpnju u kafiću Enigma u Orahovici, nepravomoćna je presuda Općinskog suda u Virovitici. Moraju platiti i oko 78.000 kuna troškova kaznenog postupka, piše lokalni portal Danica.hr.

57-godišnji otac Marko će, prema presudi, odslužiti godinu dana zatvora, a polovica kazne pretvorena mu je u uvjetnu. Inače, riječ je o višestruko osuđivanoj osobi, i to za različita kaznena djela: pokušaj ubojstva, nanošenje teških ozljeda, prijevare, teške krađe, prijetnje… Zbog toga je, među ostalim, zadržan u zatvoru i nakon izricanja nepravomoćne presude. Njegov sin, 21-godišnji Marijo, branio se sa slobode premda je i on već osuđivan zbog kaznenog djela sudjelovanja u tučnjavi u Njemačkoj, gdje obitelj već godinama živi i radi.

Nožem ubo konobara, djevojku udario glavom u nos i u lice

Prema presudi virovitičkog suda, sve je počelo nakon što se Marijo verbalno i fizički sukobio s konobarom Kristijanom jer je iz kafića htio odnijeti nekoliko piva koja nije platio. Iz te je svađe izvukao deblji kraj, pa se u kafić malo kasnije vratio s ocem. I tad je uslijedila krvava tučnjava u kojoj samo pukim slučajem netko nije platio glavom.

U presudi se navodi kako je Marko lovačkim nožem zamahnuo u tri navrata prema konobaru Kristijanu “zadavši mu ubodnu ranu lijeve strane prsnog koša, pliću reznu ranu na lijevoj strani prsišta i reznu ranu na prednjoj strani lijeve nadlaktice”. Samo stjecajem okolnosti nije došlo do teškog i po život opasnog ozljeđivanja, zaključio je sud.

No to nije bilo sve. U tom metežu teško je, ni kriva ni dužna, najprije stradala gošća kafića, djevojka Laura. Marko joj je iz ruku izbio mobitel, a potom glasno zaurlao: “Tko je napao mog sina!” Prestravljena Laura odgovorila je: “Ne znam, ne znam!” U tom času Marko ju je čvrsto primio za obje ruke i glavom snažno udario u nos i lice. Zaradila je “prijelom nosnih kostiju, kontuzijski otisak čeono s obostranim krvnim podljevima ispod očiju i trzajnu ozljedu vrata”. O teškom šoku u presudi nije bilo riječi.

Za to vrijeme nije mirovao ni njegov sin Marijo, koji se u kafić također vratio s nožem u ruci.

Imali četiri noža

“U cilju da teško ozlijedi Darija koji je prišao u pomoć konobaru Kristijanu kojeg je upravo napao njegov otac, nožem je zamahivao prema njemu zadavši mu porezotinu desne podlaktice. Kad je Kristijanu u pomoć priskočio i Aleksandar, Marijo ga je metalnom palicom za golf dužine oko metar s leđa “udario u predjelu desne lopatice i desnog ramena uslijed čega je zadobio natučenje s oguljotinom leđa”. Da ga je teškom metalnom palicom pogodio u glavu, složili su se i vještaci, posljedice su mogle biti užasne.

Iste je noći policija uhitila oca i sina, a pretresom od njih je zaplijenila palicu za golf te čak četiri noža. Tijekom suđenja ispitano je više svjedoka koji su se kobne večeri zatekli u kafiću i svi su uglavnom potvrdili navode iz optužnice, piše Danica.hr

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara