Oteta djevojčica Madeleine možda nikada neće biti nađena

Oteta djevojčica Madeleine možda nikada neće biti nađena

PORTUGALSKA policija tvrdi kako "Madeleinini roditelji nisu osumnjičeni u ovom slučaju, ali ostaju sumnje u pronalazak nestale djevojčice", objavio je danas BBC.

"Još uvijek pokušavamo otkriti što se dogodilo četverogodišnjoj djevojčici", izjavio je za novine Portugal News glavni inspektor Olegario Sousa.

Iako u portugalskoj policiji sumnjaju da će djevojčica ikada biti nađena, Sousa vjeruje da će slučaj ipak jednom biti riješen.

Ovakva nagađanja službenih izvora portugalske policije u jeku istrage, preklapaju se sa brojnim oprečnim izjavama neimenovanih izvora u britanskom tisku.

"Četiri mjeseca nakon Madeleinog nestanka iz sobe u portugalskom hotelskom naselju Praia da Luz, okolnosti njenog nestanka i dalje su nejasne", nastavlja glavni inspektor Sousa, dodavši kako je prvo potrebno nabaviti dokaze da djevojčica više nije živa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sljedeći korak je pronalazak Madeleininog tijela", kaže Sousa, te dodaje kako istraga nikad nije bila prekinuta.

Osvrćući se na napise nekih medija koji su kao moguće osumnjičenike naveli roditelje nestale djevojčice, Olegario Sousa izjavio je kako su te sumnje neosnovane, te da Gerry i Kate McCann zasad nisu osumnjičeni.

"Ukoliko dođemo do novih indicija koje bi nas uvjerile u suprotno, zakon nas obvezuje da o svojim sumnjama obavijestimo Madeleinine roditelje, kako bi zaštitili i njihova prava", dodao je Sousa.

"Curenje informacija u britanskom tisku vjerojatno i nije namjerno. Netko može u neformalnom razgovoru na ručku ispričati svoja nagađanja o slučaju nekome tko zna novinara i eto vam curenja informacija", izjavio je glavni portugalski inspektor, te dodao kako mu takvi slučajevi bez sumnje otežavaju posao.

Ma.N.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara