Otkrili nove lažne diplome: "Profesor fizike i tehnike" radio 4 godine u školi

Otkrili nove lažne diplome: "Profesor fizike i tehnike" radio 4 godine u školi
Foto: Marko Prpić/Pixsell

MINISTRICA Blaženka Divjak na svom je Facebook profilu danas otkrila kako su posljednje dvije lažne diplome ona PMF-a u Zagrebu te svjedodžba za vozača motornoga vozila.

Napisala je kako je u 50 radnih dana otkriveno ukupno 10 lažnih isprava.

"Nakon 50 radnih dana otkako smo identificirali prvu prijevaru i pokrenuli inicijativu za provjeru vjerodostojnosti isprava u resoru znanosti i obrazovanja, otkriveno je ukupno 10 lažnih isprava.

Posljednje dvije nedavno otkrivene krivotvorene isprave su diploma PMF-a u Zagrebu te svjedodžba za vozača motornoga vozila.

Osoba s diplomom fizike i tehnike radila je od 2015. godine u jednoj osnovnoj školi, dok je osoba s krivotvorenom svjedodžbom radila u Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju kao vozač.

Obje osobe više ne rade s mladim ljudima, a institucije u kojima su varalice radile obavijestile su nadležna tijela koja postupaju po daljnjoj proceduri.

Još jednom želim poslati jasnu poruku da namjeravamo nastaviti s ovom antikorupcijskom mjerom dok se sustav ne pročisti od varalica koji ruše dignitet struke i ruše povjerenje u sve one marljive i poštene ljude koji svoj posao rade savjesno i odgovorno. BD", napisala je ministrica.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara