OTKRIO ZAŠTO JE NA FEJSU PRIJETIO KOŠIĆU "Što to on govori na misama? Htio sam da se osvijesti"

OTKRIO ZAŠTO JE NA FEJSU PRIJETIO KOŠIĆU "Što to on govori na misama? Htio sam da se osvijesti"

Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL, HRT

69-GODIŠNJI Ilija Komšić objasnio je u kratkoj izjavi za HRT zašto je na Facebooku pisao protiv biskupa Košića.

"Bilo je to nesmotreno, glupo s moje strane, sram me što sam to napisao, ali sam htio da se on malo osvijesti oko tih svojih komentara i toga što komentira na misama", rekao je Komšić.

Podsjetimo, Tišnjanin je jučer uhićen u svom domu i prebačen na kriminalističko istraživanje u Sisak, jer je na Facebooku prijetio Košiću koji ga je prijavio policiji. Naime, policija je, objavili su, postupala po prijavi sisačkog biskupa koji je, kako tvrdi, 15. lipnja od Komšića dobio prijeteću poruku sadržaja "zaklat ćemo tebe i sve takve idiote uskoro", uz psovanje biskupove "Crkve i familije".

Županijsko državno odvjetništvo u Sisku nije protiv Ilije Komšića (69) tražilo određivanje istražnoga zatvora zbog prijetnje sisačkom biskupu Vladi Košiću, pa je Tišnjanin nakon ispitivanja pušten da se brani sa slobode.

>> Policija uhitila teško bolesnog 70-godišnjaka iz Tisnog jer je na Facebooku pisao protiv biskupa Košića

Sin Ilije Komšića rekao je kako je ponosan na oca, prenosi Šibenik.in.

"Neka ga optuže, to će pokazati koliko je ova država jadna. Moj otac za mene je heroj, on je hrvatski Che Guevara", komentirao je Denis Komšić.

"Iskreno, ja bih htio da ga optuže. Neka ga optuže, to će pokazati koliko je ova država jadna! Postupak protiv mog oca je postupak protiv svih građana i protiv slobode govora. Vrijeme je da se Crkva makne iz javnosti jer joj tamo nije mjesto. Neka lijepo propovijeda riječ Božju! Cijela naša obitelj je uz oca, on je za nas heroj, hrvatski Che Guevara", kazao je Denis Komšić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara