Otmičari pustili na slobodu najmlađeg afričkog milijardera

Otmičari pustili na slobodu najmlađeg afričkog milijardera
Foto: EPA

NAJMLAĐEG afričkog milijardera, koji je prošlog tjedna otet ispred luksuznog hotela u Tanzaniji, otmičari su ove subote oslobodili, javlja Reuters.

Najmlađi afrički milijarder i 17. najbogatiji čovjek u Africi

Mohammed Dewji, (43), direktor obiteljskog konglomerata METL Group, koji je prema Forbesovoj listi 17. najbogatiji čovjek u Africi, a čije se bogatstvo procjenjuje na 1,5 milijardu dolara, otet je prošlog tjedna u najvećem tanzanijskom gradu Dar es Salaamu.

Bez ozlijeda pušten na slobodu

Šef tamošnje policije Lazaro Mambosasa izjavio je za Reuters da su Dewjija otmičari pustili oko 2:30 ujutro po lokalnom vremenu, a tijekom otmice boravio je u dijelu grada gdje je policija upravo započela pretraživanje od kuće do kuće.

Dodao je kako je bio zavezan, a oči su mu bile pokrivene te nije mogao vidjeti svoje otmičare, koji ga nisu ozlijedili. Jedino je zadobio modrice na nogama i rukama. Nakon što je oslobođen, policiji je rekao da su otmičari govorili engleski i loš Swahili. 

Otmičari su davali hranu i bili dobri prema milijarderu

“Rekao nam je da su se prema njemu jako dobro odnosili te da su mu davali hranu”, izjavio je Mambosasa.

Nakon što je otet, Dewjijeva obitelj ponudila je nagradu od milijardu tanzanijskih šilinga (oko 440 000 dolara) za informacije koje bi dovele do njegovog oslobađanja. Po puštanju, iz METL Groupe su putem Twittera samo javili kako se Dewji vratio kući, no nisu otkrili nikakve druge detalje.

Njegova otmica izazvala je zaprepaštenje cijele nacije jer je riječ o jednom od najistaknutijih poduzetnika u zemlji i nekadašnjem članu parlamenta.  

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara