Otvoren centar za samostalno učenje stranih jezika za pripadnike OS RH

U Zapovjedništvu za združenu izobrazbu i obuku u Zagrebu danas je otvoren Centar za samostalno učenje Škole stranih jezika za pripadnike Oružanih snaga RH, kao zajednički projekt hrvatske, američke i britanske vlade, a riječ je o najmodernijem centru te vrste u Hrvatskoj.

Namijenjen je u prvom redu izobrazbi hrvatskih časnika, dočasnika i radiooperatera u poznavanju engleskog jezika, kao najzastupljenijeg u komunikaciji zemalja NATO-saveza.

Zajednički su ga financirali hrvatska Vlada s oko milijun kuna, Vlada SAD-a s oko 200 tisuća američkih dolara te britanska Vlada s oko 50 tisuća funti.

Otvorivši Centar za samostalno učenje Škole stranih jezika, ministrica obrane Željka Antunović je rekla da Hrvatska ´prepoznaje važnost međunarodne suradnje pa i onda kada je potrebna zajednička borba protiv međunarodnog terorizma i nedemokratskih režima´.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

´Međutim, draže su nam akcije koje potiču mir, a jedna je od njih i učenje stranih jezika´, dodala je.

Američki veleposlanik u Hrvatskoj Lawrence Rossin istaknuo je važnost otvaranja takvog centra Ministarstva obrane RH te je ujedno zahvalio hrvatskoj Vladi na jučerašnjoj odluci da, u vezi s iračkom krizom, američkim civilnim transportnim zrakoplovima odobri korištenje hrvatskoga zračnog prostora i zrakoplovnih luka.

Britanski veleposlanik Nicholas Jarrold rekao je da je ovakav oblik hrvatske suradnje jedan od uvjeta za približavanje NATO-u, te je najavio je da će njegova vlada i dalje podupirati slične programe s Republikom Hrvatskom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara