Otvoren ovogodišnji natječaj za šestu "Top stipendiju za top studente"

Otvoren ovogodišnji natječaj za šestu "Top stipendiju za top studente"

DANAS je svečanim potpisivanjem ugovora između tjednika Nacional, utemeljitelja akcije "Top stipendija za top studente“ i partnera INE, Vipneta, Ingre, Podravke, Diners Cluba i HRT-a, započela šesta "Top stipendija za top studente“. Akcija "Top stipendija za top studente" na najbolji način promovira potrebu i vrijednosti ulaganja u znanje i izvrsnost hrvatskih studenata.

U sklopu te akcije dodjeljuju se najveće stipendije u Hrvatsku u iznosu od 40.000,00 kuna, odnosno 4.000,00 kuna mjesečno u razdoblju od 10 mjeseci. Akciju službeno podržavaju i pomažu predsjednik Republike, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, Ministarstvo financija, Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva i Hrvatska gospodarska komora. Jedan od najvećih dosadašnjih uspjeha ove akcije je činjenica da je na njenu inicijativu Vlada 2006. godine ukinula porez na stipendiranje.

Zaštitna lica ovogodišnje akcije su Top studenti 2006. godine - Iva Kelava, Luka Bielen, Dragan Brnić i Martina Trboglav. Klub dobitnika "Top stipendija“ trenutno broji 115 studenata s ukupno 37 fakulteta, koji su u proteklih pet godina primili ukupno 4,6 milijuna kuna stipendija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sretan sam i ponosan na uspjehe koje je ova akcija doživjela u posljednjih pet godina. To je akcija koja šalje važnu poruku o potrebi ulaganja u studente, u njihovo znanje od kojega će naša zemlja itekako imati koristi." - rekao je na svečanosti potpisivanja ugovora predsjednik Uprave NCL media grupe Ivo Pukanić.

Osim predstavnika tvrtki partnera, brojnih studenata i novinara, okupljenima su se obratili i ministar Znanosti, obrazovanja i športa, Dragan Primorac, a na kraju su dodijeljene i zahvalnice predstavnicima medijskih kuća koji su proteklih pet godina marljivo pratili tijek akcije i izvještavali hrvatske studente i javnost o svim zbivanjima u projektu.

I.M.
Foto: H.P.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara