Otvoren ured RDMD-a u Rijeci

ZBOG velikog interesa građana za dobrovoljnom mirovinskom štednjom, Raiffeisen mirovinsko društvo za upravljanje dobrovoljnim mirovinskim fondovima d.o.o. odlučilo je otvoriti područne urede diljem Hrvatske, a prvi regionalni ured Društvo je danas otvorilo u Rijeci, na adresi Fiorello La Guardia 27.

Na taj način će se uz sve dosadašnje načine informiranja i mogućnosti učlanjenja, i u specijaliziranim Uredima omogućiti dobivanje informacija, te učlaniti se u Raiffeisen dobrovoljni mirovinski fond. Društvo još planira otvaranje Ureda na području Zagreba, Splita i Osijeka.

Raiffeisen dobrovoljni mirovinski fond, prvi osnovani dobrovoljni mirovinski fond u Hrvatskoj, tijekom 2004. godine je zadržao vodeću poziciju na hrvatskom tržištu. Na dan 31. prosinac 2004. godine neto imovina Raiffeisen dobrovoljnog mirovinskog fonda iznosila je 67.856.219,28 kuna, vrijednost obračunske jedinice bila je 121,9055 kn, a ukupan broj članova 14.021.

Raiffeisen mirovinsko društvo za upravljanje dobrovoljnim mirovinskim fondovima d.o.o. upravljajući novcem koji su mu povjerili članovi želi pružiti sigurnost ulaganja, te istovremeno osigurati i primjereni prinos, a što potvrđuju podaci da je prinos Fonda od osnivanja 21,91%, a na godišnjoj razini u 2004. godini je bio 8,5%. Iako nema dobnog ograničenja, najbrojniji članovi fonda su radno aktivne osobe u dobi od 35 do 55 godina starosti u kojih je razvijena svijest o potrebi za dodatnim primanjima u mirovini.

Premda Zakon članovima dopušta prekid plaćanja a da pritom članstvo u Fondu ne prestaje, tijekom poslovanja Raiffeisen dobrovoljni mirovinski fond bilježi redovite uplate svojih članova, pa je takao prosječno stanje na računu preko 4.800 kuna. Stoga je jedna od prednosti i to što štednjom u dobrovoljnom mirovinskom fondu članovi sami bez posljedica kreiraju i određuju svoju mirovinsku budućnost.

Prednosti dobrovoljne mirovinske štednje koje treba posebno istaknuti su državna poticajna sredstva u iznosu od 25 posto uplaćenog doprinosa ali najviše 1.250 kuna godišnje na uplate od 5.000 ili više kuna. Također, uplatom doprinosa član fonda ostvaruje pravo i na porezne olakšice i to do ukupno 12.000 kuna godišnje. Tako država značajno potiče građane da preuzmu skrb o svojoj budućoj mirovini pa je ova namjenska štednja trenutno najisplativija.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara