Otvorena izložba Dubrovnik 1991.-1992.

U sklopu obilježavanja 6. prosinca Dana dubrovačkih branitelja, večeras je u Kneževu dvoru u Dubrovniku otvorena izložba "Dubrovnik 1991.1992."L

To je još jedna među mnogima, povremeno organiziranim tematskim izložbama kojima je svrha upoznati javnost s bogatstvom prikupljene muzejske građe i njezinim značenjem za proučavanje događaja iz novije hrvatske povijesti.

Posljednjom izložbom autori su pokušali obraditi vojni aspekt agresije na dubrovačko područje i razvoj ratnih operacija na južnom bojištu do potpunog oslobađanja zaposjednutih dijelova dubrovačkog područja.

Uz izvornu građu izložene su i izabrane ratne fotografije iznimne umjetničke i dokumentarne vrijednosti Pave Urbana, Mire Kernera, Božidara Đukića, Mile Kovača, Marije Braut, Ane Marije Grill i Želimira Žanetića.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je na otvorenju rekao pročelnik dubrovačkoga Gradskog ureda za društvene djelatnosti Miho Katičić, u ožujku 2005. godine u Memorijalnoj kući Rona Browna u Dubrovniku bit će otvoren stalni muzejski postav s cjelovitim prikazom Domovinskog rata na dubrovačkom području.

Na otvorenju izložbe govorili su i njezini autori Mišo Đuraš i magistar Ivo Dabelić.

(Hina) xhšpa ymć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara