LUDNICA U TRUMPOVOM TABORU Direktor komunikacija optužio glavnog savjetnika da "sam sebi puši kurac"

LUDNICA U TRUMPOVOM TABORU Direktor komunikacija optužio glavnog savjetnika da "sam sebi puši kurac"

Foto: Getty Images

OTVORENI rat buknuo je u najužem krugu ljudi predsjednika Donalda Trumpa nakon što je njegov novi direktor komunikacija Anthony Scaramucci neprimjerenim rječnikom "opleo" po kolegama u Bijeloj kući, javlja Reuters.

Scaramucci je prostačkim jezikom napao predstojnika ureda Bijele kuće Reincea Priebusa i glavnog Trumpovog stratega Stevea Bannona, doznaje se iz teksta u New Yorkeru nakon telefonskog razgovora Scaramuccija i novinara tog lista.

Bivši financijer na Wall Streetu, imenovan za direktora komunikacija prošli petak, nazvao je Priebusa "jebenim paranoidnim šizofrenikom", a Bannona je optužio da  svoje ime pokušava izgraditi na "jebenoj moći predsjednika".

Osebujan rječnik

U poruci na Twitteru, nakon što se članak pojavio u online izdanju, Scaramucci je napisao da "ponekad koristi osebujan rječnik".

"U ovoj ću se areni suzdržati (takvih riječi), ali neću se odreći strastvene borbe za pravu agendu Donalda Trumpa", poručio je Scaramucci u poruci na Twitteru.

Glasnogovornica Bijele kuće Sarah Sanders novinarima je kazala da se Scaramucci ponekad koristi osebujnim rječnikom, ali ne očekuje da će to i u buduće raditi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Što se isprike tiče, to se treba dogoditi između njih osobno", kazala je Sanders.

Ne žudi za medijskom pažnjom

Trump za sada nije javno komentirao ispad svog pomoćnika. Neki od njegovih savjetnika već su doveli u pitanje Priebusovu stručnost  i njegov se položaj u ovom trenutku čini klimav.

Scaramucci, kojeg Priebus navodno nije želio vidjeti u Bijeloj kući, je izrazio sumnju da upravo Priebus stoji iza curenja informacije o njegovoj večeri s Trumpom u srijedu te ga je tada nazvao "paranoikom".

Također tvrdi da, za razliku od Bannona, koji "sam sebi puši kurac", on ne žudi za medijskom pažnjom.

"Pa nisam ja Steve Bannon, ne pokušavam pušiti vlastiti kurac", rekao je.

Predsjednik Zastupničkog doma Paul Ryan je stao u obranu Priebusa i kazao da "Reince radi fantastičan posao u Bijeloj kući". Dvojica republikanaca su oboje iz Wisconsina i vrlo su bliski.

Priebus i Bannon se do sada nisu oglasili u vezi Scaramuccijevih izjava na njihov račun.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara