Ova žena iz Bjelovara je drogirala i pljačkala muškarce. Zovu je "crna udovica"

Ova žena iz Bjelovara je drogirala i pljačkala muškarce. Zovu je "crna udovica"
Foto: Bjelovar Live

NA BJELOVARSKOM Općinskom sudu 67-godišnja Ljuba Špiranac Jurjević osuđena je na godinu i pol dana zatvora jer je drogirala i opljačkala jednog muškarca, piše Bjelovar Live.

Kako stoji u nepravomoćnoj presudi bjelovarskog Općinskog suda, spomenuta je proglašena krivom jer je 1. kolovoza 2018. godine na mobitel nazvala Ž. T. Predstavila mu se kao Nada i pozvala ga da je posjeti kako bi se upoznali. Čovjek se pojavio na vratima njene kuće u Velikom Grđevcu kod Bjelovara, a "Nada" mu je skuhala kavu.

Ukrala mu novac, rotirku i kameru iz auta

Unutra je rastopila tablete za spavanje Sanval. Nakon što je popio, muškarac je zaspao. Dok je omamljen spavao, ona mu je ukrala 2450 kuna iz novčanika, a pokrala je i stvari iz njegovog automobila. Iz automobila mu je ukrala kameru za praćenje prometa i rotirku.

Namamila šest muškaraca. Jedan sletio s ceste

No taj muškarac je, kako piše Bjelovar Live, bio samo posljednja žrtva. U vrijeme kad su se upoznali, Špiranac Jurjević se već sudilo na Općinskom sudu zbog optužbi da je drogirala nekoliko muškaraca i potom ih pljačkala. U lokalnim okvirima zbog toga je, piše ovaj portal, prozvana "crna udovica".

Tako je, kako su žrtve ispričale policiji, u listopadu i studenom 2017. godine na teletekstu Nove TV stavila oglas kako traži muškarce za druženje. U oglas je stavila svoj broj mobitela i uskoro su joj se počeli javljati muškarci. Prvo im je kuhala cappuccino u koji je stavljala sredstvo za omamljivanje te im vjerojatno lagala da će se neka mlađa žena svaki čas pojaviti na vratima. Nakon što bi omamljeni zaspali, ona bi ih pokrala. Potom im je iz mobitela brisala sve dolazne i odlazne pozive te poruke. Tako je navodno, namamila šest muškaraca.

Četvorici je, piše Bjelovar Live, ukrala ukupno 7.280 kuna. Peti nije imao ni lipe, a šesti je na vrijeme uspio pobjeći. Svi muškarci su mlađi od nje, a jedan je čak omamljen vozio te je dva puta sletio s ceste.

Zbog tih ranijih slučajeva još uvijek joj se sudi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara