MASAKR U VIRGINIJI

Ovaj gradski službenik u Virginiji pobio je 12 kolega. Navodno je dobio otkaz

Ovaj gradski službenik u Virginiji pobio je 12 kolega. Navodno je dobio otkaz
Foto: EPA/Facebook

40-GODIŠNJI DeWayne Craddock počinio je krvoproliće u gradskoj upravi Virginia Beacha, ubio je 12 svojih kolega te ranio još nekoliko njih.  

Objavljeno je kako je 40-godišnji Craddock dugogodišnji zaposlenik gradske uprave, a ranije je bio u Američkoj nacionalnoj gardi. U gradskoj upravi radio je kao inženjer.

Upao u zgradu i išao od kata do kata te pucao

Craddock je naoružan do zuba ušao u zgradu gradske uprave te išao od kata i pobio svoje kolege. Žrtve su nađene na sva tri kata zgrade gradske uprave te dosad nisu objavljeni njihovi identiteti.

Iako je prvotno bilo objavljeno kako se on sam ubio, prema posljednjim informacijama američkih medija on je ubijen u razmjeni vatre s četiri policajca od kojih je jedan i ranjen.

Motiv pucnjave zasad nije poznat. Neki mediji objavili su kako je bio vrlo nezadovoljan na poslu, a NBC i WSJ su objavili kako se vjerojatno radi o osveti jer je, prema njihovim informacijama, koje zasad nisu potvrđene, dobio otkaz.

Policija je objavila kako je Craddock posljednjih tjedana kupio veliki broj oružja, sve legalno.

"Stradali su naši prijatelji, suradnici, susjedi i kolege"

Šef policije James Cervera izjavio je da se detalji i okolnosti pucnjave istražuju. Iznio je neke pojedinosti o onome što je poznato.

Cervera je kazao kako je osumnjičeni dugogodišnji gradski zaposlenik i opisao ga kao "ljutitog nezadovoljnika". 

Pucnjava se odvijala, prema Cerveri, netom nakon 16 sati u objektu u kojem se nalaze javne gradske i komunalne službe, u susjedstvu gradske vijećnice.

"Ovo je najrazorniji dan u povijesti Virginia Beacha", rekao je gradonačelnik Bobby Dyer na konferenciji za novinare sa šefom policije.

"Stradali su naši prijatelji, suradnici, susjedi i kolege", dodao je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara