Ovako je izgledao "Sveopći narodni ustanak" u Zagrebu. Pojavilo se desetak ljudi

Ovako je izgledao "Sveopći narodni ustanak" u Zagrebu. Pojavilo se desetak ljudi
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL, Index.hr

NA Trgu bana Jelačića u Zagrebu održan je prosvjed pod imenom "Sveopći narodni ustanak".

Event na Facebooku organizirali su Antiglobalisti Hrvatske. Traže ostavku Andreja Plenkovića.

"Pozivamo sve radnike, seljake, studente, umirovljenike, obespravljene, zdrave, bolesne i sve koji se ne slažu s pljačkom zločinačke organizacije i njihovih jataka da nam se pridruže na velikom sveopćem narodnom ustanku koji će se održati 14.9.2018.g. (PETAK) s početkom u 17:00 sati. Okupljanje će biti na glavnom zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića.

HDZ, SDP, HNS, IDS i njihovi sateliti već gotovo 28 godina suvereno pljačkaju Hrvatsku dok tijekom tog perioda hrvatski narod se probudio samo jedanput", stoji u opisu poziva na ustanak.

Tijek događaja

18:40 Prosvjednici su stigli na Markov trg na kojemu su održali kratak govor, a potom su se razišli.

18:25 Nakon govora učiteljica, dio okupljenih koji ih je poslušao, krenuo je s njima prema Markovom trgu.

17:55 Potom je progovorila jedna učiteljica iz Virovitice rekavši kako sve želi ohrabriti. "Mi se svi, nas malo koliko nas tu je, preko noći možemo pretvoriti u pola milijuna. Neki dan sam gledala dokumentarac o Mariji Jurić Zagorki koja je išla ovim Trgom i ljude molila da pišu i govore hrvatski", rekla je i dodala kako bi ona da je premijerka hodala Trgom i tražila građane da joj kažu što ih muči.

Za vrijeme njezinog govora, okupilo se stotinjak građana koje je zanimalo što ima za reći.

17:50 Na kraju je zatražila pljesak za Hrvatsku bez Plenkovića i hobotnice.

17:50 Jedna od organizatorica prosvjeda je rekla kako je prosvjed organiziran u 13 sati te da su oni tada i došli na prosvjed, ali je netko organizirao drugi prosvjed u 17 sati. "Očito da se sabotira prosvjed i da se razjedini ovo malo ljudi što je došlo"; poručila je i dodala kako je taj organizator govorio na prvom prosvjedu.

"Mi smo došli iz Rijeke iz grupe koja broji preko 2000 članova. Nas je došlo šest", rekla je.

Potom je poručila i kako je policija uz njih te je pozvala okupljene da im zapljeskaju.

17:45 "Ovo nije država i mi nismo državljani. Ovo je logor i mi smo robovi. Šutimo i ne odazivamo se na skupove i zato ćemo ostati robovi", poručio je jedan od organizatora i prosvjednika.

17:40 Oko prosvjednika koji drže transparente okupilo se pedesetak osoba koje promatraju prosvjed, fotografiraju i snimaju.

17:30 Troje prosvjednika drži transparent na kojemu stoji: "Sijete bijedu, žanjite gnjev".

17:25 Prosvjednicima se pridružilo još nekoliko ljudi. Dok gledamo prosvjed, teško je procijeniti jesu li ostali okupljeni oko prosvjednika također dio prosvjeda ili se radi o turistima koji prolaze.

17:00 Počeo je prosvjed koji je nazvan "Sveopći narodni ustanak". Prema fotografijama s Trga bana Josipa Jelačića, na prosvjedu se pojavilo 10-ak osoba.

16:30 Okupljaju se prvi prosvjednici.

16:00 Građane se na prosvjed, među ostalim, pozivalo putem eventa na Facebooku.

"Ovo neće biti medijski popraćeno jer kao što znate mediji su u njihovim rukama, stoga Vas pozivamo da dijelite ovaj događaj te onim ljudima koji nisu na društvenim mrežama da ih obavijestite.

Zbog nogometaša se okupilo 550 000 ljudi, i nemamo ništa protiv toga, no ako se sada nećemo izboriti za sve one koji pate zbog ovog korumpiranog i pokvarenog sustava...nećemo nikad!

Nemojte tražiti izgovore da ne dođete, zapamtite da se nitko umjesto Vas neće izboriti za Vaša prava...pogledajte Nijemce i Francuze kako se bore za svoja prava.

Pokažimo da nismo ovce za šišanje i da ne grakćemo samo na kavama, dignite svoje guzice i pojavite se...

14.9.2018. (petak) od 17:00 sati na Trgu bana Jelačića.
CIJELA HRVATSKA U ZAGREB!

Ovo nije politički skup lijevih, desnih, srednjih...ovo je SVEOPĆI NARODNI USTANAK", stoji na kraju opisa.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara