"Ovakva situacija HDZ-u može samo koristiti"

"Ovakva situacija HDZ-u može samo koristiti"

UGLEDNI politički analitičar Davor Gjenero prokomentirao je u razgovoru za Index privremeno povlačenje predsjednika HDZ-a Ive Sanadera iz kampanje te ocijenio kako "to stranci može samo koristiti", a kako bi "bilo kakvo drugo ponašanje bilo ljudski neprihvatljivo".

"Mislim da to što je netko kandidat za premijera i predsjednik jedne od vodećih stranaka, ne znači da nema pravo na privatnost u teškim trenucima. Sasvim je normalno da se Sanader privremeno povuče i da obiteljske okolnosti pretpostavi političkim interesima, i s ljudske pozicije i sa svjetonazorske  jer pripada demokršćanskoj opciji. Sanaderova je odluka u skladu s ljudskim razumom i konzistentna s temeljnim demokršćanskim nazorom. Bilo kakvo drugo ponašanje bilo bi ljudski neprihvatljivo", smatra Gjenero.

"Jasno je da u ovakvoj situaciji sučeljavanje nije moguće  jer bi aktualni premijer u tom slučaju bio doveden u neravnopravan položaj", ocijenio je Gjenero, dodajući kako "kampanja, sama po sebi, ne znači pridobivanje novih glasača  i preotimanje glasača drugim političkim opcijama, već služi da se svoje birače motivira da izađu na izbore".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovakve obiteljski neugodne situacije mogu uzrokovati porast simpatija među HDZ-ovim biračima", rekao je Gjenero. Prema njegovom mišljenju, "ovakva situacija može stranci samo koristiti", a mogla bi, u nastavku kampanje, dovesti do toga da se dvije vodeće stranke konačno "prestanu baviti međusobnim predbacivanjima i više govore o svojim vlastitim programima".

I.M.
Foto: H.P.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara