Beljak izbacio HSS-ovca koji je spasio Bandića: Kaže mi da ga je život natjerao

Beljak izbacio HSS-ovca koji je spasio Bandića: Kaže mi da ga je život natjerao
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

PRORAČUN Milana Bandića za Grad Zagreb je prošao s 26 glasa ZA, 24 glasa PROTIV. Svoje mišljenje promijenili su i digli ruku za Bandića Miroslav Polovanec, Jozo Milićević i Ilija Ćorić.

Ilija Ćorić je inače HSS-ovac. Iz stranke su odmah sazvali konferenciju za novinare.

"U Središnjici HSS-a u 15 sati održat će se izvanredna konferencija za medije povodom odluke Ilije Ćorića, glavnog tajnika stranke i zastupnika HSS-a u Gradskoj skupštini Grada Zagreba, da podrži proračun Grada Zagreba", napisali su HSS-ovci.

Oko 15 sati je počela presica.

"Mogu vam reći da smo donijeli odluku da se Ilija Ćorić, dosadašnji glavni tajnik stranke i zastupnik u gradskoj skupštini, zbog današnjeg poteza mimo dogovora sa strankom momentalno udalji iz stranke. Dobiva i momentalni otkaz. To što je napravio, ide njemu na čast. Jutros je SMS-ovima dao do znanja da će glasati protiv proračuna", rekao je Beljak na početku.

"Ovo je potpuno iznenađenje. Riječ je o profesionalnom zaposleniku HSS-a. Kad znamo tko je sa druge strane, Bandić i Plenković, jasno je da su izrežerali. Njegov odgovor je bio da ga je život natjerao", rekao je Beljak koji smatra da se radi o korupciji.

"Apsolutno, pozivam sve institucije da pokažu da su nezavisne i da istraže ovo do kraja", kaže Beljak.

"Kad on meni javno kaže kao dojučerašnjem priajtelju da ga je život natjerao, ne znam što bi trebalo to značiti nego korupciju", rekao je Beljak.

"Dok sam ja na čelu, nema suradnje s tim ljudima. Mene ne mogu kupiti", dodao je.

Rekao je da je s Ćorićem pričao jučer zadnji put.

"Mene su jučer zvali partneri, ja sam rekao da bih dao desnu ruku", rekao je Beljak. Priznao je da je izenađen što je njegov čovjek digao ruku za Bandića.

"Ja svima vjerujem dok me ne prevare", dodao je.

"Nastavit ću vjerovati svim svojim suradnicima bez obzira za ovo", kaže Beljak dodavši da vjeruje da ima još dobrih ljudi u politici.

"Žao mi je zbog birača koji ovo gledaju s gađenjem", rekao je Beljak.

"Jučer smo se čuli, ujutro SMS-ovima, jasno je bilo da ne može glasati za proračun", kaže Beljak dodavši da jesto posto bio siguran da će glasati protiv proračuna.

"Mislim da se čistimo kukolja, danas je jedan izletio", dodao je Beljak.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara