Ovoga vikenda petero djece ubijeno ili ranjeno vatrenim oružjem u Teksasu

Ovoga vikenda petero djece ubijeno ili ranjeno vatrenim oružjem u Teksasu
Foto (nije fotografija događaja u članku): Epa

PETERO djece ubijeno je ili ranjeno vatrenim oružjem ovoga vikenda u Teksasu, među kojima i četverogodišnjak kojega je ubio petogodišnji brat, prema policijskim izvorima i američkim medijima.

Te nesreće ponovo upozoravaju na opasnost vatrenog oružja u Sjedinjenim Državama, gdje 30 posto odraslih navodi da posjeduje barem jedan komad takvog oružja.

Petogodišnjak pronašao vatreno oružje u svojoj kući

U nedjelju je petogodišnjak pronašao vatreno oružje u svojoj kući u mjestu Fort Worth, zapadno od Dallasa, te je ispalio fatalni hitac u četverogodišnjeg brata, objavila je lokalna policija.

"Za sada nije pokrenut sudski postupak protiv roditelja", precizirao je glasnogovornik policije. 

Desetogodišnjak pronašao pušku i uperio je u najmlađeg brata

Nekoliko sati poslije u susjednom Arlingtonu šestogodišnjak je teško ranjen, a počinitelj je vjerojatno jedan od njegove braće. Nekoliko djece igralo se u sobi kada je desetogodišnjak pronašao pušku, uperio je u najmlađeg među njima te opalio. Dječak je ranjen u glavu i kritično je. 

Mladić koji je bio u kući rekao je policiji da je puška njegova, a njegovi su roditelji ustvrdili da o tome ne znaju ništa pa istraga treba utvrditi kako je nabavio oružje. 

Djevojčica slučajno sjela na oružje

U trećem slučaju, također u Arlingtonu, osmogodišnja djevojčica ranjena je u nedjelju pucnjem iz poluautomatskog ukradenog oružja, izvijestio je Dallas Morning News.

Njezini roditelji su rekli da je sjela na to oružje koje je opalilo. 

U nedjelju ujutro četrnaestogodišnjakinja je ranjena vatrenim oružjem i prevezena je u bolnicu Fort Worth, javio je kanal CBS ne navodeći okolnosti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara