Pad zaposlenih u hrvatskoj industriji prošle godine

Pad zaposlenih u hrvatskoj industriji prošle godine
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

UKUPAN broj zaposlenih u industriji u prosincu prošle godine bio je za 2,4 posto manji u odnosu na isti mjesec godine ranije, dok je u cijeloj 2019. godini u odnosu na 2018. godinu manji za 2,8 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).

Podaci o kretanju zaposlenosti u industriji u prosincu prošle godine u odnosu na isti mjesec godine ranije, razvrstani po nacionalnoj klasifikaciji djelatnosti, pokazuju najveći pad broja zaposlenih u proizvodnji ostalih prijevoznih sredstava odnosno brodogradnji za 24,8 posto te proizvodnji koksa i rafiniranih naftnih proizvoda za 15,9 posto.

Najveći rast u proizvodnji duhanskih proizvoda

Istodobno, najveći rast zaposlenosti zabilježen je u proizvodnji duhanskih proizvoda, za 14,6 posto te proizvodnji pića, za 13,2 posto.

Na razini cijele 2019. godine statistika bilježi najveći pad zaposlenosti, za 24,7 posto, također bilježi u proizvodnji ostalih prijevoznih sredstava odnosno brodogradnji. Slijedi proizvodnja motornih vozila, prikolica i poluprikolica s padom zaposlenih od 9,3 posto te proizvodnja koksa i rafiniranih naftnih proizvoda s padom zaposlenih od 8,6 posto.

Istodobno je najveći rast zaposlenosti u 2019. prema godini ranije zabilježen u proizvodnji duhanskih proizvoda, za 9,1 posto te u proizvodnji pića, za 4,2 posto.

Ukupna proizvodnost rada u industriji u 2019. godini je porasla 3,5 posto u odnosu na 2018. godinu, pokazuju podaci DZS-a.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara