Direktor NLB-a podnio neopozivu ostavku zbog prodaje dionica Mercatora

Foto: 24ur.com

DIREKTOR Nove ljubljanske banke Božo Jašovič sinoć je podnio neopozivu ostavku na to mjesto. Jašovič je kazao kako će razloge pojasniti u posebnoj izjavi koju će proslijediti medijima, a na svojoj funkciji ostat će do imenovanja novog predsjednika Uprave NLB-a, pišu slovenske Finance.

Bozo Jašović je kazao kako je njegova ostavka direktno povezana s dionicama Mercatora, za koje je banka odlučila da ih proda. "Prodaji dionica Mercatora usprotivio se najveći vlasnik, odnosno država, što sam shvatio kao nedostatak povjerenja, zbog čega sam nadzornom odboru podnio ostavku", kazao je Jašovič, prenosi ljubljansko Delo.

Podsjetimo, jučer se činilo kako je potpisivanje kupoprodajnog ugovora gotova stvar, no iz vedra neba stigla je druga ponuda za preuzimanje udjela Pivovarne Laško, koji iznosi 23,34 posto. Ponudu je navodno poslalo društvo Eatons Capital, ali mnogi tu ponudu ne smatraju relevantnom, već posljednjim pokušajima protivnika ideje da se Mercator proda Agrokoru.

Slovenski mediji pišu kako je nova ponuda vjerojatno samo manevar kako bi se odgodila odluka o prodaju Mercatora Agrokoru jer se sada moraju sastati dioničari Laškog kako bi raspravili o novoj ponudi.

Ekonomist Jože Damjan, nekadašnji ministar za razvoj u vladi Janeza Janše, izjavio je sinoć za Slovensku televiziju da je Jašovič odstupio zbog kritika na račun koordiniranja poslova oko prodaje većinskog paketa dionica Mercatora. "Radi se o pritiscima koji su došli iz krugova koji zastupaju određene političke i gospodarske interese i lobije, pa i od vlade koja je na odlasku, a riječ je o vrlo neodgovornoj politici, rekao je Damjan.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara