Pametno o Plenkoviću: Jučer smo doživjeli novo dno

Pametno o Plenkoviću: Jučer smo doživjeli novo dno

Foto: FaH/PRESS

JUČER smo doživjeli novo dno, poručuju iz stranke Pametno.

>> Plenković: Povjerenstvo je moje i mogu njime predsjedavati kad hoću


"Naš dragi vođa Andrej Plenković izjavio je ”Povjerenstvo je moje… Ne pod Vladom, čak isključivo poda mnom i ja mogu njime predsjedavati kad god hoću" i time i službeno sebe proglasio vlasnikom države i svih nas. Nakon hapšenja i kažnjavanja onih koji su se usprotivili ovakvoj vladavini prelazimo u novo doba, kada se više niti ne srame priznati da u njihovim glavama oni posjeduju ovu državu i sve građane u njoj", stoji u priopćenju stranke Pametno.

Vlada bez demokratskog legitimiteta


"Mnogi će reći da pretjerujemo, ali zaista smo zabrinuti ovakvom retorikom demokratski izabranih predstavnika vlasti, koji su očigledno zaboravili što je demokracija i kako ona funkcionira. Iako, valja se podsjetiti da ova vlada ima pravni, ali nema demokratski legitimitet, jer je nije izabrala većina građana", kaže Marijana Puljak, predsjednica stranke Pametno i dodaje: "Sastavljena je političkom trgovinom između HDZ-a, HNS-a, manjiskih predstavnika i drugih političkih-trgovačkih društava ili pojedinaca."

"Stranka Pametno najoštrije se protivi ovakvoj retorici. Demokratske institucije ne pripadaju pojedincima niti strankama, nego cijelom društvu i njihovo pažljivo građenje na temeljima liberalne demokracije je apsolutni minimum, čak i u najtežim vremenima. Posebno je tužno što predsjednik Vlade koristi ovu retoriku u kontekstu obrazovne reforme, gdje se obraćamo djeci i mladima, i gdje svaka riječ mora biti pažljivo birana kako im ne bi ubili i zadnju nadu da grade moderno društvo zajedno s nama, a ne da odlaze i grade neka druga društva", navodi se u priopćenju stranke Pametno.

Stoga molimo premijera, zaključuju u Pametno, da se ispriča svim građanima i pokaže barem tragove poniznosti koja se očekuje od ljudi koji vode demokratska društva.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara