Pančić posjetio Ličko-senjsku županiju

MINISTAR hrvatskih branitelja Ivica Pančić razgovarao je danas s izaslanstvima Ličkosenjske županije, HVIDR-e i udruga iz Domovinskog rata o programu osposobljavanja i zapošljavanja branitelja te o stambenom zbrinjavanju invalida i stradalnika iz Domovinskog rata.

Posjetio je i ribogojilište Gacka u Sincu u kojem je od 12 zaposlenika sedam hrvatskih branitelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Prošle je godine Ministarstvo za zapošljavanje 1900 hrvatskih branitelja izdvojilo 20 milijuna kuna, ove će se godine za poboljšanje kvalifikacijske strukture i daljnje zapošljavanje branitelja izdvojiti još oko 40 milijuna kuna, rekao je Pančić. Ocijenio je da je ribogojilište Gacka u Sincu, koje godišnje za tržište proizvede više od 100 tona konzumne pastrve i planira izgraditi pogon prerade te proizvesti oko 20 tisuća komada otočne pastrve, kolektiv koji može biti primjer u zapošljavanju branitelja. Od 12 djelatnika, sedmorica su branitelji koje je poslodavac zaposlio bez korištenja državnih poticaja.

Ministar Pančić razgovarao je u Otočcu i s predstavnicima HVIDR-e o stambenom zbrinjavanju i drugim problemima invalida i stradalnika iz Domovinskog rata. Na području toga grada stanje je u zbrinjavanju 100-postotnih invalida povoljno riješeno, pokušat će se zbrinuti invalidi s 20 do 40 posto tjelesnog oštećenja dodjeljivanjem stambenih kredita ili udruživanjem s društveno poticanom stambenom izgradnjom, a u Senju se dovršava 16 stanova za stradalnike. Po Pančićevim riječima, u drugim mjestima te županije pokušat će se rješavati stambeni problemi i za skupine stradalnika s manjim postotkom invalidnosti.

Pozvao je sve branitelje da se za sve dodatne informacije o mogućnostima zapošljavanja obrate udrugama, Centru za psihosocijalnu pomoć u Gospiću ili izravno Ministarstvu.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara