Sud časti HVIDR-e razgovarao s bivšem čelnicima o navodnim nepravilnostima

U OKVIRU pokrenutog stegovnog postupka zbog navodnih propusta u financijskom poslovanju, Sud časti udruge Hrvatskih ratnih vojnih invalida Domovinskog rata (HVIDRa) razgovarao je danas s bivšim čelnicima Udruge Marinkom Liovićem, Ivicom Perkovićem i Marijanom Botićem.

Marinko Liović i Ivica Perković bili su na čelnim mjestima HVIDR-e od 1995. do 2001., a sadašnje ih čelništvo Udruge optužuje za nezakonitosti u radu Hrvatskog Domovinskog fonda (HDF) koje raspolaže s dionicama Hrvatskih ratnih vojnih invalida, prodaju poduzeća Hvidra-Centar d.o.o., te financijske propuste u poslovanju Udruge, doznaje se u HVIDR-i.

Ante Kardum, predsjednik Glavnog odbora HVIDR-e, izjavio je

da je Sud časti danas samo razgovarao s bivšim prvim ljudima

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Udruge, a da će odluku o njihovoj eventualnoj krivnji, te o mogućem isključivanju iz udruge, donijeti nakon analize iskaza i dokumenata nastalih u vrijeme njihova mandata.

Kada će konačna odluka biti donijeta teško je reći, dodao je.

Liović je potvrdio da je danas dao samo iskaz, u kojem je rekao da je za zakonitost poslovanja HDF-a nadležno Ministarstvo financija. Ministarstvo financija nije pronašlo nikakvu nepravilnost u radu HDF za vrijeme mog mandata, dodao je. Podsjetio je da su tijekom 1999. i 2000. kriminalistička i financijska policija te Državna revizija u HVIDR-i provele više istraga i da nisu pronađene nikakve osnove za kaznenu odgovornost.

Za poduzeće Hvidra-Centar d.o.o. koje je 1998. prodano za 1,1 milijun kuna, rekao je da je riječ o uspješnom potezu tadašnjeg vodstva HVIDR-e.

Dodao je da po statutu udruge nema osnove za retroaktivno ocjenjivanje rada te da novo vodstvo još nije sazvalo izvještajni sabor na kojem bi se raspravljalo o financijskim i drugim izvješćima, iako je rok prošao još lani u prosincu.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara