Papa se ispričao nakon što je udario hodočasnicu

Papa se ispričao nakon što je udario hodočasnicu
Screenshot, video: Vatican Media

SNIMKA pape Franje koji po ruci udara (pre)entuzijastičnu hodočasnicu, koja ga je uhvatila za ruku i odbijala pustiti, obišla je svijet.

Podsjetimo, papa Franjo jučer je na Trgu svetog Petra u Vatikanu pozdravljao djecu i hodočasnike, no u jednom ga je trenutku jedna žena uhvatila za ruku i privukla prema sebi. Kako bi se oslobodio njenog stiska, Papa ju je udario po ruci.

Uznemireni Papa udario ženu po ruci

Papu je takav neočekivani postupak vidno uznemirio te je udario ženu po ruci kako bi se oslobodio njenog stiska. Čak je u jednom trenutku i viknuo na nju, piše CNN.

Prije nego što je uhvatila Papu za ruku, žena je rukom napravila znak križa. Obratila se 83-godišnjem Papi dok mu je primala ruku, ali nije jasno što mu je pokušala reći.

Papa: Izgubio sam strpljenje

Papin potez izazvao je burne reakcije po društvenim mrežama. I dok jedni smatraju da je reakcija rimskog biskupa bila pretjerana, drugi tvrde da nije imao izbora i da se morao riješiti napasne hodočasnice.

Danas se, javlja novinska agencija France Presse, o incidentu oglasio i sam Papa.

"Često izgubimo strpljenje, to se događa i meni. Ispričavam se za loš primjer kojeg sam jučer dao", rekao je papa danas prije mise u Vatikanu.

Tiskovni ured Svete Stolice nije u srijedu komentirao taj događaj na upit France Pressea.

Što vi mislite o Papinom potezu? Recite nam u anketi!

 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara