Papa se u SAD-u tajno susreo sa starim prijateljem i njegovim dečkom

Papa se u SAD-u tajno susreo sa starim prijateljem i njegovim dečkom

Foto: FAH

ODJECI Papinog posjeta Sjedinjenim Američkim Državama i dalje ne jenjavaju. Nakon što je nekidan Vatikan priznao kako se Papa Franjo potajno susreo s kontroverznom službenicom Kim Davis, koja je postala poznata nakon što je istospolnom paru odbila izdati dozvolu za vjenčanje, sada se otkrilo kako je Papa dan ranije imao tajni privatni sastanak s dugogodišnjim prijateljem iz Argentine koji je u istospolnoj vezi već 19 godina, piše CNN.

Yayo Grassi je deklarirani homoseksualac, a na susret s Papom poveo je svog partnera Iwana te još nekoliko prijatelja. Sastanak je održan u vatikanskoj ambasadi, a na videu koji se pojavio vidi se kako su se dugogodišnji prijatelji srdačno zagrlili.

Grassi u ekskluzivnom razgovoru za CNN nije želio otkriti detalje sastanka, ali je rekao da je sastanak dogovoren osobno s papom preko maila nekoliko tjedana ranije.

"Tri tjedna prije putovanja Papa me nazvao na telefon i rekao kako bi me volio zagrliti", rekao je Grassi.

Papa ga nikad nije krivo gledao zbog njegove orjentacije

Vijest o ovom susretu zanimljiv je nastavak događaja ovog tjedna. Naime, kad se u utorak otkrilo da se Papa susreo s kontroverznom Kim Davis mnogi konzervativci su to smatrali kao svojevrsnu pobjedu, dok su se liberali pitali je li Papa uopće upoznat s njenim slučajem. Susret s istospolnim parom baca sasvim novo svjetlo na Papin posjet SAD-u. Vatikan je negirao natpise u medijima da je susretima sa Kim Davis Papa njoj dao potporu.

Grassi je rekao da Papa dugo vremena zna da je on gay, ali da nikada nije osudio njegovu seksualnost ili istospolnu vezu.

"Nikada nije imao predrasude", rekao je Grassi. Grassi i Papa već su imali javne polemike u vezi gay prava, u vrijeme dok je budući Papa Franjo boravio u Argentini. Tada su pale neke teške riječi, ali je dvojac uskoro izgladio nesporazume.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara