"Papin treći pohod Hrvatskoj" - prigodni prilog "Slobodne Dalmacije"

SPLITSKI dnevni list "Slobodna Dalmacija" u današnjem broj objavio je prigodni prilog "Papin treći pohod Hrvatskoj".

U prilogu na 16 stranica objavljeni su tekstovi svećenika, profesora, akademika i novinara.

Nadbiskup riječki Ivan Devčić, nadbiskup zadarski Ivan Prenđa, biskup đakovačko-srijemski Marin Srakić i biskup dubrovački Želimir Puljić govore za Prilog u povodu dolaska Svetoga Oca kao biskupi domaćini.

Napominjući kako se treći pohod Pape događa u ozračju Duhova, riječki nadbiskup Ivan Devčić ističe da Duhovi označavaju proljeće Crkve, proljeće života, zoru novog svijeta, za čime svi čeznemo jer nam je to svima potrebno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Željko Mardešić piše o obilježjima 25 godina pontifikata Ivana Pavla II., a akademik Franjo Šanjek o stoljetnim vezama Hrvata katolika i Apostolske Stolice u Rimu.

Tekst zaključuje: "Svjesni da smo prebrodili zimu i da je pred nama proljeće svjetlije budućnosti s ponosom po treći put primimo dragog nam gosta i istinskog prijatelja hrvatskog naroda".

U tekstu sjećanja na Papine pohode 1994. i 1998., Drago Šimundža ističe da je svako Papino pastirsko putovanje povijesni događaj, milijuni ga ljudi vide i čuju te pritom se upoznaju s Papinim porukama i sa zemljom u koju dolazi. "Zbog toga su povlaštene države i narodi koje Sveti Otac tako često pohađa kao Hrvatsku", ističe Šimundža.

O novim blaženicima - Mariji Propetoga Isusa Petković i Ivanu Merzu, pišu Josip Delić i o. Božidar Nagy.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara