Parkirali u 2. zoni u Dubrovniku i dobili 1000 kuna kazne

Parkirali u 2. zoni u Dubrovniku i dobili 1000 kuna kazne
Foto: Čitatelj Indexa,Grgo Jelavic/PIXSELL, Sanitat Dubrovnik

INDEXU se javio čitatelj koji je parkirao automobil u 2. zoni u Dubrovniku, a na povratku s plaže njega i suputnike je na vjetrobranskom staklu dočekala kazna za parkiranje u iznosu od 1000 kuna.

Kazna za parkiranje od 1000 kuna

"Nalog glasi na kompaniju Sanitat Dubrovnik d.o.o. Smatram da je cijena od 1000 kuna previše i za puno luksuznije destinacije te da je to još jedan vid pljačkanja turista", poručio je. 

Poslali smo upit tvrtki Sanitat Dubrovnik čije se ime nalazi na nalogu koji je ostavljen čitatelju. 

Zanimalo nas je kako su došli do zaokruženog iznosa od 1000 kuna za dnevnu parkirališnu kartu, što je službeni naziv za kaznu koja se u Hrvatskoj izdaje u slučaju da nema valjane parkirne karte. 

Iz tvrtke Sanitat Dubrovnik poručili su da je iznos od 1000 kuna ispravan, a ponudili su i objašnjenje za njega.

Iz tvrtke koja naplaćuje parking objasnili kako su došli do cifre od 1000 kuna

"Parking u Ulici Vlaha Bukovca (kod plaže sv. Jakov) se nalazi u zoni 2 čije je radno vrijeme od 06:00 - 02:00 sati. Cijena jednog sata parkiranja iznosi 50,00 kn. 

Višesatna parkirališna karta (VPK) koja je izdana korisniku od strane našeg zaposlenika se izdaje u slučaju da korisnik nema valjanu parkirališnu kartu i ona važi od trenutka izdavanja do istog vremena u sljedećem danu. 20 sati po 50,00 kn iznosi 1000,00 kn. 

Odlukom o organizaciji i načinu naplate i kontrole parkiranja u Gradu Dubrovniku su određene javne površine na kojima se vrši naplata, organizacija i način naplate parkiranja, parkirališne zone i područja parkirališnih zona, vrste parkirališnih karata, način njihovog korištenja, vremensko ograničenje trajanja parkiranja i cijene parkirališnih karata, uvjeti za stjecanje i korištenje povlaštene parkirališne karte, te nadzor nad parkiranjem vozila na području Grada Dubrovnika.

U privitku dostavljamo i nekoliko fotografija na kojima su jasno istaknute informacije koje smo prethodno naveli, a nalaze se na dotičnom parkirnom mjestu", stoji u odgovoru koji su nam poslali iz Sanitata Dubrovnik. 

U nastavku pogledajte i fotografije parkirališta i oznaka koje su nam poslali.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara