Pašalić reagira na priopćenje HRT-a

Pašalić reagira na priopćenje HRT-a
IVIĆ PAŠALIĆ, predsjednik Hrvatskog bloka odbacio je danas tvrdnje HRT-a po kojima je jučerašnji Dnevnik HTV-a objavio informaciju o njegovoj konferenciji za novinare i ponudio mu da pred kamerom ili telefonski snimi i svoju izjavu, a da je on tu ponudu odbio.

Pašalić u priopćenju, uz ostalo, kaže da je obavijestio direktora HRT-a Mirka Galića da će novu konferenciju za novinare održati pred njegovim uredom i da je to tek tada HRT-u postalo "društveno relevantnim događajem".

Tek nakon razgovora s Galićem "njegov mi je novinar, dok sam bio na putu, ponudio da dam izjavu", ističe Pašalić u priopćenju i dodaje kako je rekao novinaru da će mu dati izjavu na današnjoj konferenciji za novinare pred uredom direktora HRT-a.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pašalić reagira i na tvrdnju HRT-a da je u svojim emisijama o njemu prenosio informacije iz službenih državnih izvora, pitajući se zašto takvim izvorom ne smatra Vrhovni sud, koji ga je oslobodio bilo kakve krivnje u slučaju Zaklade Hrvatskoga državnog zavjeta, a takvim izvorom smatra Marka Marčinka, pravomoćno osuđenog na zatvorsku kaznu, s kojim su, među ostalim, objavili razgovor o njemu prije prošlih parlamentarnih izbora.

Pašalić je jučer na konferenciji za novinare izvijestio da je odlukom Vrhovnog suda oslobođen bilo kakve krivnje u slučaju Zaklade Hrvatskoga državnog zavjeta, a danas je pred ulazom u HRT prosvjedovao što nacionalna televizija to nije popratila.

"HTV je", kako tvrdi Pašalić, "našavši se u nezgodi, pokušao ograničiti štetu, pa je jučer u Dnevniku objavio tuđu informaciju da je održana konferencija koju je odbio popratiti."
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara