Pastoralni plan hrvatskoga Caritasa

HRVATSKI Caritas prikupio je, u akciji za pomoć stradalima od poplava u Češkoj, više od 500.000 kuna, a Caritasov Fond za pomoć HIVpozitivnoj djeci izravnom je uplatom prikupio oko 25.000 kuna, telefonskim pozivima oko 185.000 kuna, a odlukom hrvatske Vlade u Fond će biti vraćen PDV u iznosu od 41.000 kuna.

Te značajne Caritasove akcije novinarima je danas u Zagrebu priopćio ravnatelj Hrvatskoga Caritasa Mario Bebić.

Predstavljen je i izvještaj o radu Caritasa u prošloj godini, a jedan je od značajnijih projekata početak rada dvogodišnjega programa razvoja župnih Caritasa i volontarijata.

Caritas je intenzivno radio i na osnivanju i razvoju mreže crkvenih obiteljskih savjetovališta u Hrvatskoj, a u to je bilo uključeno tridesetak djalatnika.

Hrvatski Caritas i Centar za promicanje socijalnog nauka Crkve prošle su godine započeli projekt koji će pratiti siromaštvo, sve aktualniji problem našega društva, rečeno je.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svojim programima nastavit će rad i na poticajima razvoju malog gospodarstva, posebno na područjima koja su stradala u ratu.

U projekte za 2003. uvrštena je i kampanja protiv ovisnosti o alkoholu i drogama kako bi se što bolje ukazalo na razmjere tih problema, posebice na ovisnost o alkoholu kojim se društvo nedovoljno bavi, smatraju u Caritasu.

Jedan je od zapaženijih projekata i pokretanje ljetne Caritasove škole za mlade u suradnji s Vijećem za mlade HBK-a, u kojoj bi se razmatrali gorući problemi mladih.

U 2003. Caritas će započeti rad na programu upravljanja i vođenja crkvenih i neprofitnih ustanova.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara