Pero Ćorić: "Krajnji je cilj da u Saboru stoji križ od tri metra i da Hrvatska ne bude sekularna država

Pero Ćorić: "Krajnji je cilj da u Saboru stoji križ od tri metra i da Hrvatska ne bude sekularna država

Foto: Hina

VIŠE od 70 članova murterske podružnice HSPa jučer je prešlo u HSP AS, a njima su pristupnice stranci potpisao Enio Turčinov te glavni tajnik stranke Pero Ćorić. 9. srpnja HSP AS će odlučiti hoće li s nekim koalirati ili će na izbore u rujnu izaći samostalno.

"I dalje smo otvoreni za koaliciju s HDZ-om, bez obzira tko im bude novi predsjednik. Ne vidimo ni u kome ništa sporno, pogotovo ne u doktoru Kovaču, ni bilo kome od navedenih kandidata. Mi nemamo favorita, ali ja sam rekao gospodinu Plenkoviću na svečanoj sjednici Sabora, da nije lako biti favorit, jer ga mediji i javnost doživljavaju kao favorita, pa sam ga podsjetio na onu izreku da onaj koji u konklavu uđe kao papa uglavnom izađe kao kardinal.

Međutim, ako HDZ ne bude želio na izbore s nama u koaliciju, neka im bude po volji, mi imamo dovoljno snage i samostalno osvojiti dosta mandata. Ipak, glavni je cilj spriječiti da se na vlast vrati lijeva koalicija predvođena Zoranom Milanovićem i njihovo daljnje uništavanje Hrvatske. Krajnji cilj i san HSP AS-a je da Hrvatska prestane biti sekularna država i da u Saboru stoji križ od tri metra, u Poljskom je od dva. Ako se više od dvije trećine Hrvata izjašnjava katolicima, onda to moramo i poštivati", rekao je Ćorić, prenosi sibenik.in.

"HSP AS je peta politička snaga u zemlji"

Pero Ćorić nije se složio s tvrdnjom novinara, koji su rekli kako bez koalicije s HDZ-om nemaju previše šansi na izborima. On tvrdi kako ankete govore u njihovu korist te kako je HSP AS "peta politička snaga u zemlji".

Odbacio je MOST. rekavši kako uskoro neće ni postojati.

"Tog cvijeća, drveća, voća, biljaka, građevina ni mosta, neće biti za četiri godine. To je fikcija. Most je politička fikcija koja je danas jedna interesna skupina, a da ne govorimo o nekakvim orasima i drugim stranakma koje se pojavljuju. HSP AS je jedna ozbiljna pravaška stranka 21 stoljeća. Imate Tepeša kao prepoznatljivo ime i mene. Nama je dovolno staviti ime i prezime imat ćemo mandate", rekao je Ćorić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara