Pero Kovačević: Pravaše su uništili narcisoidnost i taština Đapića, Srba i Ruže Tomašić

Foto: Arhiva

"ZAHVALJUJUĆI Srbu, Đapiću i Ruži Tomašić, pravaška opcija je doživjela krah na parlamentarnim izborima, njihova narcisoidnost, taština i jal najviše su tome kumovali", tvrdi dugogodišnji (i danas bivši) HSP-ovac Pero Kovačević, jedan od pamtljivijih saborskih zastupnika iz redova pravaša.

"Na vrijeme sam im rekao: ujedinite liste!"

"Srb, Đapić i Tomašić oglušili su se na moj javni poziv od 4. studenoga da na izbore izađu s udruženom, zajedničkom listom. Krajnje je vrijeme, upozorio sam tada, da konačno svoje osobne uskogrude interes stave u drugi plan i udruženom listom osvoje najmanje 15, a možda i 20 mandata. Ovako razjedinjeni, rekao sam , mogu svi zajedno osvojiti najviše pet mandata, ali i ostati bez ijednog. Osvojili su jedan mandat", podsjetio je.

Kovačević je imao "čast" istupiti i iz HSP-a (zbog Đapića) i iz HSP-a dr. Ante Starčević (izbacila ga Ruža Tomašić zbog podrške Facebook prosvjedima) pa je možda jedan od pozvanijih govoriti od čega to trajno boluje hrvatsko pravaštvo.

Pravaši su mogli odlučivati o sastavu Vlade!

Napravio je i matematičku računicu: tri pravaške opcije ukupno su osvojile 141.458 glasova, što je brojka kojom su, udruženo, mogli dobiti osam saborskih mandata i postati treća politička snaga u zemlji!

"Krajnje je vrijeme da Srb, Tomašićka i Đapić odstupe sa svojih mjesta i omoguće ujedinjenje pravaša. Zahvaljujući njima pravaši su doživjeli krah, a mogli su odlučivati o sastavu nove Vlade", zaključuje nekadašnji pravaš.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara