Petnaestorica EU-a pozivaju Irak da iskoristi priliku

ZEMLJA predsjedateljica EU-a, Grčka pozvala je Iračane i međunarodnu zajednicu da iskoriste još jednu ´priliku´ koja se pruža Bagdadu da provedu mirno razoružanje i na taj način omoguće da se izbjegne rat.

Grčki ministar vanjskih poslova George Papandreu taj je poziv uputio nakon sastanka ministara EU-a u Bruxellesu tijekom kojega se raspravljalo o izvješću šefa UN-ove misije Hansa Blixa o rezultatima istrage koju su inspektori proveli u Iraku. Iračanima se predbacuje nedovoljno aktivna suradnja s inspektorima UN-ove misije.

´Znamo kojim bismo smjerom trebali krenuti mi i međunarodna zajednica, a Irak se treba pokrenuti sam ako želimo postići razoružanje uz pomoć inspekcija, što i jest naš cilj - mirno rješenje ove krize´, rekao je Papandreu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

´Mislim da ovdje još postoji prilika koju bismo trebali iskoristiti´, kazao je te dodao kako su ministri raspravljali o inicijativama koje bi 15 zemalja članica EU-a trebalo poduzeti kako bi se zajamčila potpuna primjena rezolucije UN-a o razoružanju, no nije iznio pojedinosti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara