Petrina se odrekao vijećnika koji je ipak bio u vojsci SAO Krajine: "Sve nas je lagao, idealan je za HDZ"

Petrina se odrekao vijećnika koji je ipak bio u vojsci SAO Krajine: "Sve nas je lagao, idealan je za HDZ"

Foto: Facebook

UBRZO nakon što je ŠibenikIN doznao da je policija odbila Stevi Žeželju, županijskom vijećniku s Nezavisne liste Stipe Petrine dati dozvolu za korištenje lovačkog oružja zbog toga što zaista jest sudjelovao u oružanim snagama SAO Krajine, Petrinina lista ga se odrekla te traže da im vrati mandat.

>> Šibenski vijećnik: Zašto ja kao abolirani vojnik Krajine ne mogu dobiti dozvolu za nošenje puške?

"Naš stav je takav da je pokrenut postupak da gospodina Žeželja maknemo s naše liste i tražit ćemo vraćanje mandata, to je najpravednije. Odluku ćete dobit kada bude službena. Ne možemo vise surađivati sa Stevom budući da ga je na našu listu doveo branitelj Domovinskog rata, nismo smatrali da je bilo potrebe provjeravati ga. Imao je dobra razmišljanja i stavove, ali ovo su stvari koje se ne smiju prešutjeti. On ne može ostati član NLSP, ali službeno ćemo vas obavijestiti o svemu", potvrdila je Iris Ukić Kotarac, šibenska gradska vijećnica.

O svemu se oglasio i Stipe Petrina.

"Rekao sam ja danas da nikako ne vjerujemo gospodinu Stevi Žeželju i da nas je lagao cijelo vrijeme. Žalosno je što ga je za listu preporučio dragovoljac Domovinskog rata iz Knina.

No nema veze, s ovakvim karakteristika i CV-om idealan je član ili partner HDZ-a. Jer upravo ovakvi kao Stevo već 3 mandata drže na vlasti u Šibensko -Kninskoj županiji HDZ. Ispričavamo se svim građanima koji su nam dali povjerenje na izborima i koji nas podržavaju što smo bili ovako lakovjerni i bez temeljite provjere dozvolili da Stevo Žeželj dođe na listu. Dajemo čvrsto jamstvo da se ovakve greške više neće ponoviti", objavio je Petrina.

Stevo Žeželj danas je priznao da je u sklopu mobilizacije tijekom rata, radi radne obveze, bio među borbenim jedinicama kraće razdoblje, zbog čega mu policija nije htjela dati dozvolu za oružje. Rekao je da za sada ne želi komentirati vijest da su ga se odrekli na Nezavisnoj listi Stipe Petrine te da će čim malo bolje analizira današnji dan dati izjavu za javnost. Nije želio odgovoriti hoće li vratiti mandat koji je u Skupštini Šibensko-kninske županije dobio na Nezavisnoj listi Stipe Petrine.

Žeželj se javio preko Facebooka

U popodnevnim satima Žeželj se javio putem Facebooka s tvrdnjom da tijekom rata nije ispalio ni jedan jedini metak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na prvom podnošenju zahtijeva za lovačku pušku radi bavljenja lovom jer sam dugogodišnji lovac od 1982. godine, ostao sam zatečen pitanjima, ali sam dao iskren i otvoren iskaz, ne sluteći u što će se pretvoriti.

Na pitanje, jesam li bio mobiliziran i imao raspored u jedinicama vojske takozvane RSK, kategorički sam rekao ne, jer sam cijelo vrijeme Domovinskog rata bio na radnoj obvezi, ali sam nekoliko puta bio pokupljen u kriznim situacijama, pod izgovorom, 'neka i direktori osjete front' i nakon nekoliko dana otpuštan kući na radno mjesto direktora Fonda za privredni razvoj općine Knin.

Sva ta moja angažiranja nisu trajala duže od mjesec dana niti sam za to vrijeme bio u bilo kojim oružanim operacijama a hvala dragom Bogu niti ispalio jedan metak.

Međutim u policiji nisu imali sluha niti volje pogledati moju radnu knjižicu, već su a priori zauzeli stav.

Moja je savjest mirna i obraz čist što mi uvijek daje energiju da se zalažem za istinu i čast, pravdu i ideale, a što NETKO na brzinu i nekritički pere ruke od mene to je njegov izbor", napisao je Žeželj na Facebooku.


 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara